Zesnulý Petr Hapka (†70) se učil používat vozík ve filmu!

 Celebrity 
04. prosince 2014 05:24 / Vítek Koldinský
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hapka se učil ovládat vozíček během natáčení filmu. Petr Moško/TV Barrandov
Jaký paradox potkat zesnulého Petra Hapku, který má dnes ráno na pražském Vyšehradě pohřeb. I když byl odkázaný na invalidní vozík poslední rok života, používat se ho musel naučit už o rok dříve! Naposledy se totiž objevil před kamerou ve filmu Obchodníci (2013), kde si zahrál rakovinou nemocného souseda upoutaného na invalidní vozík!

V celém filmu se jenom »vozí«, až na poslední scénu, kdy teatrálně vstane. „Musel se vozík naučit ovládat, vůbec s ním neuměl,“ vzpomíná člen natáčecího štábu dnes již s úsměvem. Štáb bohužel před dvěma lety netušil, že geniální skladatel trpěl Alzheimerovou chorobou, jeho věčnou únavu připisovali cestě z Okoře do Pardubic, kde se scény točily.

„Muselo se to stihnout za jeden den, ale Hapka už byl vyčerpaný, chtěl pokračovat až den další, což už nešlo,“ prozradil nadále zdroj z natáčení. Právě proto ve filmu chybí jedna jeho scéna. Otázkou zůstává, proč nemocný Hapka vůbec nabídku zahrát si přijal, když už byl tolik unavený. „Roli přijal kvůli Patrikovi Ulrichovi, který film napsal, a protože je také skladatel, složil veškerou hudbu k filmu. S Petrem si padli do noty a ještě tentýž den, kdy ho Patrik s nabídkou role navštívil na Okoři, si plácli,“ řekla vedoucí výroby snímku Marie Schillerová.

Pokud se s Hapkou nestihnete dnes rozloučit osobně, můžete mu dát poslední sbohem večer u televize. Barrandov totiž uvede právě jeho poslední film.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47