Konzervativní královna Alžběta už padesát let nosí stejný pár osvědčených bot. Hanbářka Kate se má ještě co učit.

 Celebrity 
29. června 2014 07:59 / Jitka Jahodová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Alžběta II. nosí ”cindersky” už celá desetiletí Foto: Twitter
Móda vévodkyně Kate Middleton je královně Alžbětě II. už měsíce trnem v oku. Řekněme, že ji považuje za málo královskou a o to méně je reprezentativní. Být pod šatečky naostro se prostě nesmí nikomu v jejím postavení stát! Asi ještě teď v Buckinghamském paláci rozdýchávají nahatý zadeček nestydy z Cambridge.

To její Výsost je naopak ctnost sama a Kate se od ní má ještě hodně co učit. Svůj úřad bere velmi vážně a to natolik, že jí již padesát let dělají společnost ty samé konzervativní a uvážené boty. Od návštěv ve vězení přes významné průvody, nohy Alžbětě zdobí vždy takzvané ”Cindersky”. Jeden pár těchto černých lakovaných bot prý sice vyjde zhruba na 1000 liber (asi 34 000Kč), ale i tak už královna určitě ušetřila hodně korunek z královské pokladny, když nosí stále dokola jedno a to samé.

Kabáty se zužují, sukně se zkracují, ale obuv jejího Veličenstva zůstává stejná. Co Alžběta obměňuje jsou pouze barvy, ale ani co se těch týče si moc nevyskakuje. Střevíčky s mosaznou sponou, ručně vyrobené z té nejjemnější teletiny jsou její jistota napříč celá desetiletí.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty