Politický karikaturista Štěpán Mareš má dítě. Pojmenoval ho opravdu drsně.

 Celebrity 
23. února 2014 15:37 / Jitka Jahodová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Je to krásná a zdravá holčička Foto: Facebook Š. Mareše
Známý český kreslíř Štěpán Mareš přivedl s manželkou Václavou na svět svého prvního potomka. Narodila se jim zdravá a krásná holčička a pojmenovali ji Frída, což u miminka působí trošku drsně. Proč zvolili právě Frídu? Za prvé se tak jmenovala Marešova teta, kterou měl moc rád. Zároveň mají kočku Frídu a v neposlední řadě to bylo křestní jméno mexické malířky Fridy Kahlo. Která byla drsná dokonce tak, že nosila knír.

Novorozenou holčičku před médii úzkostlivě tajil a ukázal ji světu až po dlouhých čtyřech a půl měsících. „Na svá stará kreslířská kolena mám potomka. Je mi 41, ale asi vypadám starší,” řekl hrdý tatínek TV Prima a vzhledem k jeho věku už byl na miminko nejvyšší čas.

Práce je pro Mareše prý i koníčkem. Již dvacet let ho živí politická satira a karikatura, ale za tu dobu už je to taková denní rutina a na rovinu, politiků má prý plné zuby. Takže se čím dál tím víc věnuje tvorbě nepolitických komiksů, které nazval nadčasovými, jelikož je pochopí člověk ať už z Čech nebo z Ameriky.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím