Kauzičky z pod vládní pokličky: Ministryně Válková předvedla první den ve funkci výkon, za který by se nemusel stydět ani Bystrozraký!

 Celebrity 
10. února 2014 17:02 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Nová ministryně je patrně příbuzná s Dědem Vševědem  / inStory.cz
Nová ministryně spravedlnosti Helena Válková má zřejmě zázračné schopnosti v oblasti rychločetby, nebo jedná na politickou objednávku hnutí ANO. Předvedla to hned při svém prvním kroku ve funkci, kdy si stihla přes noc přečíst trestní spis miliardáře Pavla Tykače, který čítá více než 10.000 stran!

A hned ráno stáhla stížnost, kterou v Tykačův prospěch podala její předchůdkyně Marie Benešová. Ukazuje se však, že Válková spíše jedná na politickou objednávku hnutí ANO.

„Nová ministryně Válková hned den po nástupu stáhla moji stížnost s tím, že si přečetla spis. Ten přitom v té době ležel na Nejvyšším soudu,“ uvedla Benešová. V neprospěch Válkové hovoří i fakt, že prezident Zeman Válkovou do úřadu uvedl pozdě odpoledne a ona hned druhý den ráno měla ve věci jasno a stížnost Benešové stáhla. Spis si tak mohla přečíst jen stěží. Musela by totiž během 18 hodin mezi svým jmenováním a stažením stížnosti beze spánku, jídla, pití a toalety doslova nonstop přečíst 10.000 stran. Na každou stránku by tak měla asi 6 sekund.

A z řad právnické obce se ozvaly další pochybnosti: „ V trestním řádu se píše, že tuto stížnost může vzít zpět ministr spravedlnosti, který ji podal,“ říká právník Tomáš Sokol. Je tedy otázkou, zda Válková vůbec měla právo takové závažné rozhodnutí učinit.

Otázkou nadále zůstává, zda teoretička práva Válková zcela podlehla stranickému diktátu, nebo se jen snažila získat politické ostruhy rychleji, než je zdrávo.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod