Aňa Geislerová jako prezidentka Česka. V Čaputové prý inspiraci nehledala

 Seriály & Filmy 
28. května 2022 10:20 / Mirka Malá
  2
📷
4 fotografie v galerii
Aňa Geislerová jako první česká prezidentka Bioscop
Už za necelý měsíc jde do kin nová romantická komedie, ve které si Aňa Geislerová zahraje hlavu státu. Toto našeho samozřejmě. Jaké by to vlastně bylo, kdybychom na Hradě měli doopravdy ženu?

O to ale ve filmu Prezidentka až tolik nejde. Je to přeci jen romantická komedie, která především ukazuje, že i politici, tedy spíš političky jsou jen lidi a mají své sny.

Aňa Geislerová se tedy představuje jako Kateřina Čechová, historicky první česká prezidentka, která má za sebou rok v úřadu. A je samozřejmě úplně zahlcená prací a nic nemá čas. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. A proto se jednoho dne odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. A ono to vyjde!

Takže proč to nezkusit opakovaně? Jedině tak se totiž může seznámit se zajímavým sochařem Petrem, kterého hraje Ondřej Vetchý a prezidentka kvůli němu z Hradu prchá nakonec každou noc. A protože sochař je sochař a žije ve svém uměleckém světě, vůbec netuší, že se schází s prezidentkou státu. No a protože nikdy se nakonec nic neutají, jednou se i její noční dobrodružství provalí na veřejnost.

Takže o napětí, lásku ani vtipné situace nebude nouze. Prostě na Hradě je žena a tak i celé to panování dostává jiné rozměry.

O ženské hlavě státu se u nás mluví od chvíle, kdy se na Slovensku stala prezidentkou Zuzana Čaputová. Ta přinesla do vrcholné politiky úplně jinou úroveň a my jste tak trochu začali Slovákům závidět.

Tvůrci filmu v čele se samotnou Geislerovou ale popírají, že by se Čaputovou jakkoliv inspirovali. "Je to celé zvláštní, protože tenhle film se chystal ještě v době před zvolením Zuzany Čaputové na Slovensku. Když vyhrála volby, říkali jsme si: Teď to vypadá, že točíme příběh o ní… Osobně jsem se ale inspirovala spíš mnoha úspěšnými českými ženami. Za mě potřebujeme v čele státu citlivou a moudrou bytost. A ženy, které do kandidatur půjdou, jsou moje hrdinky," vysvětlila nám Aňa Geislerová.

Herečka si také nemohla vynachválit spolupráci s Ondřejem Vetchým, kterého by chtěla za prvního muže. "S ním se pracuje vždycky báječně. Ondra je opravdu specifický člověk, autentický ve všem, co dělá. Zároveň umí povzbuzovat a říká mi Geislerko. Je mi s ním dobře. Při natáčení jsme spolu chodili po Kampě a já si říkala: Kdybychom my dva byli reálně prezidentský pár, byli bychom v těch rolích vlastně ideální. Já bych byla ta nepříliš přístupná a on ten kontaktní a vřelý, co se nebojí s lidmi mluvit. Báječně bychom se doplňovali. Byl by skvělý první muž!" dodala Geislerová.

Autorský článek, další zdroj: Bioscop.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty