Zemřel “účetní Fantozzi”, italský komik Paolo Villaggio!

 Celebrity 
03. července 2017 13:55 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Paolo Villaggio natočil mondo filmů o účetním Fantozzi! archiv
Velmi smutná zpráva přišla z Itálie. Ve věku 84 let tam zemřel jeden z nejslavnějších komiků Paolo Villaggio, kterého proslavila série lidových komedií o účetním Fantozzim. Muž, který vystřídal mnoho zajímavých profesí ve svém životě, se stal legendou!

Mezi nejslavnější filmy, v nichž Villaggio hrál, patří tituly jako Fantozzi, Tragéd Fantozzi, Maléry pana účetního, Fantozzi znovu zkouší, Báječný Fantozzi, Pan účetní jde do důchodu, Fantozzi v protiútoku, Fantozzi v ráji či Pan účetní opět zasahuje…

„Takových velikánů se najde jen málo, celá Itálie pláče,“ uvedl ve zprávě o hercově úmrtí italský deník La Republica.

Za svůj život vystřídal slavný komik mnoho profesí. Byl dokonce hlasatelem britské BBC, námořním navigátorem i úředníkem. Dráhu kabaretního komika začal v rodném Janově, odkud pak přešel do kabaretu v Římě a postupně i do televize. Právě na obrazovce poprvé předvedl svou autorskou postavičku, bázlivého a servilního účetního Fantozziho.

Posléze se svým hrdinou, bankovním poskokem Hugem Fantozzim, přešel na plátno kin. Sám si psal náměty bláznivých komedií.

Paolo Villagio si ale zahrál i v charakterních snímcích. Federico Fellini jej dokonce obsadil do svého Hlasu luny. A za přínos národní kinematografii dostal herec čestného Zlatého lva z Benátek.

Pohřeb Paolo Villagia bude v Itálii nejspíš během příštího týdne.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve