Nejslavnější český vězeň, o kterém vznikl i film, dostane milost! Ale má to zásadní ALE...!

 Celebrity 
12. května 2017 04:45 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jiří Kajínek, který dostane milost, se stal opravdovou celebritou! archiv
Nejslavnější český vězeň Jiří Kajínek půjde na svobodu! Po 23 letech za mřížemi dostane milost! V pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov to potvrdil prezident Miloš Zeman! Omilostnění odsouzeného vraha nebude ale jen tak, bude mít zásadní podmínku!

Kajínek, o kterém vznikl i film, jenž natočil Petr Jákl, tak nejspíš po 18. květnu půjde na svobodu. Bude to pro něj velmi těžké. Nicméně už teď je jasné, že prožije nejkrásnější den ve svém životě. 

Jiří Kajínek se tak stal největší odsouzenou celebritou. Ani tak to ale za mřížemi neměl lehké! Teď to bude mít ještě těžší, protože 7 let nesmí spáchat žádný trestný čin, jinak se do vězení vrátí. Taková je podmínka Miloše Zemana.

„Rozhodnutí o udělení milosti už je připraveno, hotovo, až se vrátím z Číny, tak ho podepíšu. V druhé polovině května dostane pan Kajínek milost, už jsem o tom informoval i ministra spravedlnosti,“ uvedl prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro TV Barrandov.

„Někteří lidé se domnívají, že to dělám kvůli tomu, abych zakrýval vládní krizi. Ale já jsem už před dvěma měsíci oznámil, že uvažuji o udělení milosti pro pana Kajínka, a to ještě žádná vládní krize nebyla,“ dodal Zeman. Součástí milosti bude podle prezidenta i sedmiletá lhůta, ve které se nesmí dopustit žádné trestné činnosti, jinak se do vězení vrátí.

Původně Zeman uvedl, že Kajínkovi milost neudělí. Letos ale změnil názor s tím, že existují pochybnosti o jeho vině. A protože sám viděl, že bylo několik pokusů o obnovu řízení a žádná nebyla úspěšná, rozhodl se k udělení mimořádné milosti.

Zvláštní na celém případu bylo, že o případném znovuprojednání Kajínkova procesu, rozhodoval vždy stejný soud - Plzeňský, který také tohoto muže odsoudil za dvě vraždy a jeden pokus na doživotí. Kajínek odmítá, že by byl vrahem a za tím si stojí. 

 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod