Neuvěřitelné! Lucie Bílá udělala zázrak!

 Celebrity 
25. srpna 2016 04:53 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Lucie Bílá mezi seniory! A dokonce se jí podařil i malý zázrak! FB Lucie Bílé/L. Fronk
Lucie Bílá je žena činu! Když se pro něco nadchne a rozhodne, chce to udělat a nic jí nemůže stát v cestě Dostala nabídku, aby navštívila nové zařízení pečující o pacienty s Alzheimerovou chorobou, s dalšími typy demencí a po mozkových příhodách v Praze 4. A jak se zdá, projekt se jí zalíbil. Jenže aby toho nebylo málo, zpěvačce se možná doopravdy povedl zázrak!

"Díky mamince jsem prožila dva roky na ARO, JIP a dalších zařízeních zdravotní a sociální péče a zjistila jsem, jak náročná práce to pro úžasné sestřičky a pečovatele je. V naší zemi se zaměřujeme zejména na pomoc dětem a postiženým, ale na seniory se zapomíná. Připravuji velký projekt, který jistě bude zajímat i vás," prozradila Lucie Bílá, která už dávno pochopila, že zdraví je v životě to nejdůležitější!

Zpěvačka nejprve s vedením prošla celé zařízení shora dolů a rozzářila jak personál, tak především seniory. S každým si potřásla rukou, každého obdarovala CD a vlastnoručně vyrobeným růžencem.

„Jeden příklad za všechny. Máme tu několik měsíců paní, která nedokáže sevřít ruku v pěst a udržet předmět. Skleničku, tužku, nic. Když Lucie přišla a dala jí svůj růženec, tato paní jí podala ruku, sevřela ji a ten růženec zvedla. Neuvěřitelné, nikdy jsem nic takového neviděl,“ podotýká zakladatel ústavu MUDr. Boris Šťastný a pokračuje: „Všichni víme, že nejen v naší zemi, ale obecně v Evropě přibývá seniorů a ubývá nás v produktivním věku. Naší povinností je samozřejmě tomuto nepříznivému trendu čelit. Jsem rád, že se Lucie Bílá začala zajímat o problematiku seniorů a pacientů s Alzheimerovou chorobou. Dnes jsem viděl mnoho lidí opravdu šťastných.“

Sama Bílá, kterou čekají v listopadu dva obří koncerty v O2 aréně, nyní relaxuje a do toho jezdí po recitálech. Dál vyrábí růžence, jejichž výtěžek jde na opravu kostelů. Nově by ráda pomohla právě i seniorům.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum