Metál od Zemana: Šafránková nemohla přijít, Ringovi se smějí!

 Celebrity 
29. října 2015 03:02 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Václav Neckář, Libuše Šafránková nebo Pavel Šporcl získali státní vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana archiv
Medaile za zásluhy převzali ve středu večer v rámci státního svátku na pražském hradě z rukou prezidenta Miloše Zemana kromě podnikatelů, bojovníků, hrdinů, vědců a lékařů, také někteří umělci a sportovci. Václav Neckář, František Ringo Čech, Pavel Šporcl, Pavel Nedvěd, Helena Fibingerová, Ladislav Štaidl, kontroverzní herečka Jitka Franková - Pelikánová a také Libuše Šafránková. Ta si ale pro ocenění nepřišla, poslala svou sestru.

Pro státní vyznamenání si na Hrad přišla "Arabela", tedy Šafránkové sestra Miroslava, která ztvárnila po Janě Nagyové v druhé sérii princeznu Arabelu. "Libuše Šafránková se ze zdravotních důvodů nemůže zúčastnit," zaznělo v sále. Je snad stav herečky vážný? Léčí se z vážného onkologického onemocnění. Podle dobře informovaného zdroje léčbu zvládá, ale jít na veřejnost, na to se ještě necítí.

Ostatní ocenění přišli osobně. Velkým překvapením bylo vyznamenání Františka Ringo Čecha, o němž prezident Zeman, kterému celý večer nebylo evidentně dobře, potil se a zadýchával se, prohlásil, že je klaun, který umí rozesmát lidi. Na sociálních sítích se hned strhla diskuze, čím se kontroverzní umělec, o němž kolují celé legendy, jak se o roli v divadle musejí některé mladé herečky snažit "ústními zkouškami", zasloužil? Na facebooku koluje jeho obraz, kde uprostřed něj je namalovaný kosočtverec, což kritici spojují se Zemanovým výrokem: k...a sem, k...a tam...

Medaili dostal i Václav Neckář, houslista Pavel Šporcl nebo Ladislav Štaidl. Herečka Jitka Franková-Pelikánová, která měla údajně donášet STB na Jana Wericha byla oceněná přesto, že to laická i odborná veřejnost kritizovala. Paradoxem ovšem je, že Zeman na závěr svého projevu použil citát právě velkého českého herce Jana Wericha. Zda šlo o náhodné spojení, nebo o záměr, není jasné.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008