Odteď tu bude Simona Stašová vládnout železnou rukou. Skvělá herečka dosáhla až na Oscara!

 Celebrity 
02. listopadu 2014 11:08 / Jitka Jahodová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Simona Stašová Kalendář Proměny 2015/Petr Kurečka a Marek Škarpa
Kalendář Proměny, který pomáhá Nadaci Archa Chantal, už šest let toužil po tom, aby se Simona Stašová zhostila jedné z postav a letos se to konečně povedlo. A jedná se o roli přímo hvězdnou!

Díky fantazii autorů a vizážistce Veronice Milé se oblíbená herečka proměnila v Železnou lady, kterou ve filmu ztvárnila Meryl Streep, což bylo pro Simonu velkou výzvou. „Ta postava není jednoduchá. Naše generace si ji ještě pamatuje ze zpráv, kde ji za minulého režimu často vykreslovali jako ukázkovou zápornou političku ze Západu. Film Železná lady nám ji pak ukázal z úplně jiného pohledu,” vysvětlují fotografové.

„Na rozdíl od nich jsme my neměli tak propracované maskérské postupy. Oni měli silikonové výplně tváří, změnili Meryl Streep nos i čelo, dokonce jí silikonem upravili podbradek a krk. Použili umělé doplňky na zuby. My jsme měli jen žvýkačku, kterou jsme vyřešili předkus, paruku od skvělé barrandovské vlásenkářky Jitky Mádrové, kostýmek z filmového fundusu a geniální Simonu Stašovou. A výsledek je dokonalý. Stačí se jí podávat do očí a zjistíte, že se na vás dívá Margaret Thatcherová, ta skutečná a ne filmová,” dodali Petr a Marek.

Kromě Stašové jsou v kalendáři i další zajímavé tváře. My už jsme vám před slavnostním křestem odhalili podobu Bolka Polívky, Terezy Kostkové, Milana Šteindlera a Chantal Poullain.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve