Třičtvrtě století slaví hvězda, která prý byla milenkou Fidela Castra a Miloš Forman si kvůli ní denně čistí uši. Víte, o koho jde?

 Celebrity 
11. srpna 2014 10:02 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Roli ve "Zločinu v šantánu" napsal Škorecký Pilarové na tělo Česká televize
Jde o první dámu české hudební scény s nezaměnitelným hlasem a nestárnoucími hity, trojnásobnou Zlatou slavici Evu Pilarovou. Je až k nevíře, jak pestrý má za sebou populární pěnice život.

Hrála s legendární dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr v divadle Semafor a nazpívala neuvěřitelné množství hitů. Velmi populární jsou duety s Waldemarem Matuškou a Karlem Gottem. Dvakrát utekla hrobníkovi z lopaty. Poprvé, když se nevrátila společně se svojí kapelou z Kuby letadlem, které havarovalo, a nikdo na palubě nepřežil. A podruhé, když jí lékaři dávali kvůli zhoubné nemoci maximálně dva roky života. Eva zabojovala a rakovinu hrtanu porazila.

S Kubou má ostatně Pilarová spojenou i velmi pikantní historku. Pro tamní obrovský úspěch a oblibu jí dokonce šéfové z kubánského ministerstva kultury nabídli, aby si v bývalé milionářské čtvrti Havany vybrala dům po emigrantech. Tak Eva vzpomínala před lety pro redakci Blesku.cz na to, odkud se kdysi vzala fáma, že byla milenka Fidela Castra. Marně drby vyvracela a marně lidi přesvědčovala, že na Kubě žádný dům nevlastní a s Castrem se nikdy osobně nesetkala. Celkem jí to nebylo nic platné a fáma si žila svým vlastním životem.

Pro svůj nádherný a nezaměnitelný hlas měla a má mnoho obdivovatelů i u nás. Její velký přítel Josef Škorecký vymyslel zřejmě nejtrefnější a nejznámější přezdívku. Přejmenoval ji na Evu FitzPilarovou, podle světové legendy Elly Fitzgeraldové. Také Miloš Forman zpěvačce vysekl nádhernou poklonu, když ji z Ameriky napsal: „Evičko, Pán Bůh nám dal uši, abychom tě slyšeli.“

Letošní jubileum zpěvačka mírně upozaďuje. Chce se prý hlavně soustředit na příští rok, kdy oslaví 55. té výročí své pěvecké kariéry.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve