Budete si ji ještě pamatovat? Před dvaadvaceti lety okouzlila porotu prestižní modelingové soutěže natolik, že jí odpustili požadovanou výšku.

 Celebrity 
04. července 2014 11:58 / Jitka Jahodová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Martina Šmuková Foto: FMD
Roku 1992 se stala historicky první českou vítězkou prestižní modelingové soutěže Elite Model Look. Více než na mole jste však Martinu Šmukovou mohli vidět jako tvář různých komerčních reklam. Splňovala sice povinnou výšku, ale bylo to úplně o chlup! „Na molo jsem prťavá, takže jsem si ho nikdy moc neužila ani za svých aktivních let. Byla jsem úplně na tom spodním limitu, že mi to prošlo a nějak se to všechno přihodilo,” řekla vipstory.cz Martina.

Postupem času ale stejně zjistila, že jejím krédem není pouze dělat svět hezčím, ale také krása pomoci. Momentálně je proto ředitelkou nadačního fondu Pink Bubble a modeling bere jako dovolenou. „Nestalo se to najednou, ale pozvolna jsem se čím dál více věnovala charitě a teď dobročinnosti věnuju téměř veškerý svůj čas. Modeling jsem nepovažovala za svůj cíl a logicky jsem ho potřebovala něčím vyvážit. Měla jsem kontakty, spoustu volného času, příjemné peníze, tak jsem se do toho pustila,” popsala Šmuková, jak k novému cíli vlastně došla.

Dnes už si užívá i rodičovské radosti a starosti se vším všudy. Martina má dva chlapečky. Jednomu jsou čtyři, druhý oslavil sedm let a právě skončil první třídu. „Byl na škole v přírodě a paní učitelka mi volala, že mu ještě nepřišel pohled. Úplně se mi zastavilo srdce. Ostatní děti prý dostaly a moje ne. Příště ho budu muset odeslat raději dva dny předem,” uzavřela nejmenší vítězka.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum