Hudební skladatel Petr Hapka slaví sedmdesátiny. Vážný zdravotní stav ale skladatele připoutal na invalidní vozík a nepoznává ani své nejbližší.

 Celebrity 
13. května 2014 05:30 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Petr Hapka má kolem sebe velkou rodinu Foto: Facebook
Autor hitů "Levandulová" nebo "S cizí ženou v cizím pokoji" Petr Hapka slaví 13.5.sedmdesáté narozeniny. Oslavy ale nebudou nijak veselé, neboť skladatele sužuje nevyléčitelná Alzheimerova nemoc, kvůli které je umělec upoután na invalidní vozík.

Nemoc se u něj objevila zhruba před dvěma lety a první příznaky se u skladatele projevily tím, že si nepamatoval cestu domů a zabloudil. Nemoc se pak výrazně zhoršila po operaci umělé kyčle, kdy byl pod narkózou. Hapkův stav byl natolik vážný, že musel být dokonce převezen do léčebny v pražských Bohnicích kvůli své nezvladatelné agresivitě. Jeho nejbližší přítel Michal Horáček ve své knize objasňuje důvody onemocnění. Stejnou nemocí trpěla totiž i Hapkova matka, která musela dožívat v ústavu a ač za ní syn pravidelně dojížděl, stejně ho nepoznávala.

Bohužel velmi podobný osud nyní čeká i geniálního skladatele, který v současné době pobývá střídavě v léčebně anebo ve svém domě na Okoři. Hapka, který se rovněž proslavil svojí vřelou náklonností k ženám, zvláště pak k mladým dívkám, má se dvěma manželkami sedm dětí.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod