Tereza Brodská oplácí matce staré křivdy. Přestože by Jana Brejchová mohla do domácí péče, zůstává v sanatoriu.

 Celebrity 
04. dubna 2014 06:50 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Dvě krásné herečky... ale cestu k sobě nikdy nenašly Foto: Česká televize
Herečka Jana Brejchová se celý život věnovala hlavně svojí filmové kariéře. Dceru Terezu, kterou měla s Vlastimilem Brodským, vychovávali více příbuzní. Od šesti měsíců do šesti let žila trvale v domácnosti tety Blanky a s rodiči se vídala zřídka. Oba herci prožívali ve své profesi renesanci a dcera byla tudíž trochu navíc. Mezi matkou a dcerou nebyly vztahy idylické ani během Terezina dospívání. Spíše naopak.

Cestu k sobě hledaly velmi dlouho, a jak Brodská říká, našly ji až před třemi lety, když bylo Brejchové sedmdesát let. Ale otázkou je, zda se rány skutečně zahojily, neboť Brejchová po mozkové příhodě i nadále zůstává v péči lékařů Rehabilitační kliniky na Malvazinkách, i když by sanatorium dávno mohla opustit. A nevypadá to, že by si Brodská matku chtěla vzít domů.

O jejich složitém vztahu vypovídají i Tereziny odpovědi na následující otázky: Kdo je pro vás teta Blanka?, odpoví: „Moje máma.“ Když se jí někdo zeptá: Kdo je pro vás Vlastimil Brodský?, odpoví: „Milovaný tatínek.“ A na otázku: Kdo je pro vás Jana Brejchová?, řekne: „Filmová hvězda…“
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008