O víkendu to bude ve Špindlu pořádně žít. Přijeďte na Snow Sports Weekend!

 Sport 
12. března 2014 07:45 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Snow Sports Weekend nabídne bohatý program i zajímavé hosty foto: skiareal.cz
Nevíte, co budete dělat o víkendu? Máme pro Vás zajímavý tip. Nenechejte si ujít akci plnou sportu, soutěží, exhibicí, zakončenou pořádnou večerní párty.

Takový bude SNOW SPORTS WEEKEND, které proběhne o víkendu 15. – 16. března v největším domácím zimním středisku Skiareál Špindlerův Mlýn ve Svatém Petru.

„Program víkendu pro všechny věkové kategorie, počínaje rodinami s dětmi a začátečníky, přes víkendové sportovce až po profesionály, začíná v sobotu s otevřením lanovek,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek.

A hlavně máte tam šanci potkat opravdovou špičku a navíc s ní změřit svoje síly. Do Špindlu zamíří několikanásobný vítěz Světového poháru a Mistr Světa ve skikrosu Tomáš Kraus, dvojnásobný vítěz světového poháru Michal Novotný a vítězka z Univerziády 2011 Klára Koukalová za snowboardcross, olympionička a česká reprezentantka ve sjezdovém lyžování Klára Křížová, či zástupci české freestyle snowboardové reprezentace Martin Mikyska a Daniel Paulíček.

Pro ty nejmenší bude v areálu Svatý Petr připraven „Burton Riglet Park“, kde si mohou děti ve věku 2-6 let poprvé vyzkoušet, jaké to je stát a jet na snowboardu. Snowboard si bude možné půjčit a vyzkoušet v rámci Burton Demo Tour, kde bude také připravena malá školička pro děti ve věku 6-10let.

Děti a junioři si budou moci vyzkoušet dětskou crossovou dráhu na lyžích i na snowboardu a nechat si změřit čas. Veřejnost se bude moci přihlásit do závodu „Public freestyle jam“ připraveného pro lyžaře i snowboardisty či do klasického slalomu na lyžích.

Vrcholem sobotního programu bude snowboardový jibbing závod (jibbing = ježdění na pevných překážkách) – „BURTON JIBBING MADNESSS“ dotovaný částkou 40.000 Kč, na který se můžete těšit přímo na dojezdu sjezdovek Svatého Petra.

Do něj je pozváno 8 vynikajících snowboardistů a dalších 8 jezdců vzejde z odpoledních kvalifikací. Celkem 16 závodníků si to pak rozdá ve večerním finále pod umělým osvětlením a navíc KO systémem jeden proti jednomu, což zaručuje nesmírně atraktivní podívanou a zážitek pro diváky i jezdce.

Vstup na akci je zdarma stejně jako registrace do všech soutěží.

O zábavu na místě se postarají po celý den DJ Robot, DJ Akvamen a DJ Yanko Král(SK), živý koncert na sněhu si před večerním finále vystřihne domácí kapela Mydy Rabycad.

Po skončení „Burton Jibbing Madness“ se dění přenese ze Sv.Petra na velkou večerní párty v music klubu Dolská, kde bude hlavní hvězdou nesmírně populární britský dj a producent Benji Boko, britsko rakouská formace Mr. Dero & Kluzmy Tung či domácí projekty Robotronic a Mydy Rabycad. Více najdete na www.skiareal.cz.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít