Hokejisté jeli domů s pláčem, ale přesto je olympiáda v Soči pro českou výpravu historicky nejúspěšnější!

 Sport 
23. února 2014 04:05 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Gabriela Soukalová  / inStory.cz
Olympiáda v Soči ještě není u konce a pro českou výpravu už je historicky nejlepší. Máme osm medailí – dvě zlaté, čtyři stříbrné a dvě bronzové. A kdo že je vybojoval?

Sbírku cenných kovů načal biatlonista Jaroslav Soukup, který dojel druhý ve sprintu na 10 kilometrů. Ve stíhacím závodě na 12,5 kilometrů ho napodobil jeho kolega Ondřej Moravec a přidal bronz na 15 kilometrech s hromadným startem. Stříbro vybojovala na olympiádě věčně čtvrtá i Gabriela Soukalová. Pátou medaili získali všichni zmiňovaní společně s Veronikou Vítkovou ve smíšené štafetě.

Asi největší překvápko z Čechů připravila Eva Samková, která ve snowboard crossu získala zlato. Svým soupeřkám, jak se lidově říká, nedala ani přičuchnout a všechny jízdy s neuvěřitelným náskokem vyhrála.

Nezklamala ani stálice, rychlobruslařka Martina Sáblíková. Z tříkilometrové trati brala stříbro a na „pětce“ obhájila zlato. Oplatila tak prohru ze trojky Nizozemce Ireen Wűstové, která snad jediná dokáže s fenomenální Sáblíkovou držet krok.

Olympijské hry končí v neděli a my máme ještě pár želízek v ohni. Tak doufejme, že ještě uvidíme někoho na stupních vítězů.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve