Fakta a mýty o celulitidě - krémy i masáže jsou velký podvod!

 Life & Style 
29. ledna 2014 12:54 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Problém je hloubš, než jste si myslela. Foto: Twitter
Zeptejte se na ulici jakékoliv ženy, ať vám definuje, co to je celulitida. Dostanete řadu zmatených a chybných odpovědí. Pravda totiž je, že většina nemáme potuchy, co přesně to ta celulitida je. Odpověď není - je ošklivá a dělá ďolíčky na zadku.

Slovo ”celulitida” chytře vymyslel před několika desítkami let jeden mazaný kosmetický salón. Popisoval tak hrbolatou kůži v dolní části těla, přesně tam, kde máme my ženy problémové partie. Pak onen salón začal obrovsky těžit na tom, že prodával krémy a všechno možné i nemožné na celulitidu, ale většina žen už ví, že žádné preparáty vám od pomerančové kůže nepomůžou. Čtěte pečlivě další fakta a mýty o tomto nevzhledném problému.

1. Přestaňte používat krémy proti celulitidě, většina z nich situaci ještě zhorší! – Bez ohledu na to, jaký bezpočet přípravků existuje, vykašlete se na všechny. Celulitida není kožní problém, ale svalový. Příčina vzniku je atrofie svalových vláken problémových míst. Lidově řečeno, pomerančová kůže je jen vrchní příznak problému pod povrchem a žádné vodičky na to nefungují.

2. Drahé a riskantní lázeňské procedury pouze sníží vaše konto – Bolestivé, nebezpečné a nepříjemné procedury jako endermologie se ukázaly, konkrétně na celulitidu, býti zcela neúčinné. Nicméně trh je dál chytře směruje na nešťastné ženy, které neví, co s tím.

3. Za A) Celulitida není geneticky dědičná a za B) Pokud ji máte, neznamená to, že vám zůstane na doživotí – Těmto dvěma mýtům skutečně mnoho žen věří a to zejména v případě, pokud se jí ne a ne zbavit. Dokonce i lékaři jsou schopni vám tyto lži bulíkovat do hlavy.

4. Celulitidy se můžete zbavit v jakémkoliv věku – Vzhledem k tomu, že to je strukturální problém (sval), můžete s ní skoncovat bez ohledu na věk. Je jedno, jestli ji máte od puberty, těhotenství nebo se vám vytvořila až během menopauzy. Stále to je problém, který vyplývá z neposíleného a sešlého svalstva.

5. Jediný způsob je cvičit – Specifické cviky cílené na dolní partie těla. Tyto pohyby tvarují a zpevňují svalové vrstvy tak, že svým působením kůži opět vyhladí a zároveň se spálí přebytečná měkká tuková tkáň.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008