Dieta hrou: Nedaří se vám zhubnout? Vyzkoušejte dietu, která vás bude bavit!

 Life & Style 
18. ledna 2014 14:06 / Jitka Jahodová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Nic si nemusíte odpírat Foto: Twitter
Podle odborníků je velikost porcí hlavním důvodem, proč mnoho z nás trpí nadváhou. Proto stojí za uvážení, vyzkoušet tzv. dietu podle ruky, která vám pomůže odhalit, kolik čeho byste měli sníst. Většina jíme víc, někdo dokonce i pětinásobek, než je pro tělo adekvátní. Uvědomte si, že například lžička másla je 37 kalorií, zatímco polévková lžíce je kalorií třikrát tolik, a to ve výsledku udělá velký rozdíl. Obzvlášť, když budete kontrolovat i jiné potraviny.

Doplňující obrázek demonstruje správné dávkování jídla. Třeba, že porce masa by neměla přesáhnout velikost vaší dlaně a jak poznáte správnou dávku těstovin? Sevřete pěst. Pak jsou důležité další věci. Za užitečnou radu se dá považovat určitě i nařízení - zmrzlinu nikdy nejezte z vaničky. Místo toho si odeberte dva kopečky a ty si vesele a bez výčitek snězte.

”Ruční” dieta není o tom, abyste si něco odpírali, pouze nabádá zamyslet se nad pojídaným množstvím. Dejte si palačinku, ale ne větší než CDčko a na hranolky kápněte majonézu o velikosti pokerového žetonu.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod