Gott dostal další cenu! Proč si pro ni nepřišel?

 Celebrity 
18. října 2017 02:05 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Karel Gott získal další ocenění, ale osobně si ho nepřevzal! ShowPix
Z Karla Gotta se stala nejenom legenda, ale i sběratel cen. V pátek převzal v Německu největší mediální cenu Zlatá slepice, o pár dní později pak v Praze získal další. Stal se tak Mistrem zábavního průmyslu a nebyl sám!

Umělecké sdružení ARTES udělilo ceny Mistr zábavního umění. Do Síně slávy uvedlo zpěvačku třeba Martu Kubišovou, která se však z účasti omluvila. Cenu za dlouholetou popularizaci zábavního umění převzal moderátor a průkopník diskoték Miloš Skalka.

„Celý život jsem si říkal, co já to vlastně dělám. A teď se dovídám, že jsem popularizátor zábavního umění. To by mě nenapadlo - ale ceny si nesmírně vážím," řekl Skalka, jemuž se v branži přezdívá chodící encyklopedie.

V pěveckém oboru byli pak oceněni nepřítomný Karel Gott, který se podle organizátorů zdržel na cestě ze zahraničí, a Eva Pilarová. „My moc nemluvíme. A protože to nemohu odzpívat, řeknu jen, že děkuji," uvedla zpěvačka.

Dále získali ocenění Michal David, Karel Vágner, textař Vladimír Poštulka a scenárista a režisér televizních pořadů František Polák. I ten je nepřevzal osobně, protože je krátce po ortopedické operaci.

Karel Vágner zase upozornil, že jeho začátky byly lehké, když mu učiteli byli Karel Duba, Karel Vlach, Josef Vobruba či Gustav Brom.

Entertainerem roku 2017 se stal oblíbený bavič Josef Dvořák. „Jsem nováčkem v přebírání cen, jsem elév a sbírám zkušenosti. Doufám, že je zužitkuji," poděkoval všem, Dvořák.

Zvláštní cenu za dlouholetý přínos na poli tvorby pro děti a mládež převzala herečka, zpěvačka a moderátorka Dáda Patrasová. Za tvůrčí počin roku byl oceněn zpěvák Milan Drobný, který loni vydal album operetních a operních melodií.

Podle předsedy sdružení ARTES Václava Junka je záměrem těchto ocenění poctít umělce, na které se neprávem pozapomíná. O laureátech rozhodlo loni v prvním ročníku 128 z téměř tří stovek oslovených osobností z hudební a umělecké branže. Letos se jich do hlasování zapojilo už 327.

Na ceremoniálu v pražském Divadle U hasičů spolupracovaly společnost výkonných umělců a výrobců zvukových a audiovizuálních záznamů Intergram, Sdružení výkonných umělců a nadace Život umělce.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod