Tenhle svalnatý sympaťák je prý nástupcem Vetchého, alespoň tak o mladém herci někteří mluví

 Celebrity 
16. dubna 2022 13:00 / René Černý
  1
📷
17 fotografií v galerii
Karel Jirák je mladý nadějný herec, který na sobě pracuje ve všech směrech Se svolením K. Jiráka
Zajímavý herecký typ, mužný vzhled, talent, a ještě ke všemu geniální paměť. To vše má v sobě mladý divadelní, televizní i filmový herec Karel Jirák. Někteří o něm prý dokonce mluví, jako o možném nástupci Ondřeje Vetchého. On sám se tomu usmívá.

Sedmadvacetiletý herec pražského Divadla Na Fidlovačce, kterého diváci mohli vidět i v mnoha seriálech a filmech, včetně Palacha, Zločinu v Polné, Špuntech na vodě či nedávného seriálového trháku Devadesátky, má prý jednu výhodu, kterou mu mohou mnozí závidět.

„Asi tím pár kolegů štvu a naštvu, ale mně stačí si text scénáře, či jeho část přečíst a hned ho umím. Nemám s tím problém, což je pro herce výhoda,“ svěřil se inStory.cz sympatický, tmavovlasý Karel Jirák, který každý večer, mimo jiné, na diváky vyskakuje spolu se Štěpánem Kozubem z reklamy na jednu banku.

Poprvé mohli diváci jeho tvář zaznamenat v dramatu Zločin v Polné, filmech Palach nebo Staříci s Jiřím Schmitzerem a Ladislavem Mrkvičkou. Pak dostával další herecké příležitosti.

Teď jej čeká premiéra filmu Promlčeno s Karlem Rodenem v hlavní roli, který se věnuje promlčeným kriminálním případům.

„Co je na filmu unikátní, je to, že se odehrává v reálném čase. Já v něm spolu s Vladimírem Kratinou hraji kriminalistu. A ještě zajímavější nebo vtipnější je, že moje postava se jmenuje Karel Jirák,“ svěřil se mladý herec.

Druhý film, v němž Karel hraje, by do kin měl jít někdy v létě, se jmenuje Řekni to psem.  Jedná se o komedii o pejskařích, v hlavní roli s Berenikou Kohoutovou. „Já tam hraji menší roli takového lehce ‚‚zelenomozkého" muže, tedy vojáka. Oba filmy režíroval právě Robert Sedláček, a zatímco Promlčeno je čistě drama, tenhle snímek je čirá komedie,“ prozradil Jirák.

Už nějakou dobu se kromě hraní šipek, což ho nesmírně baví, věnuje cvičení a jak přiznává, ovlivnilo mu to i kariéru.

„Než jsem začal posilovat, dávali mi role samých blbečků a feťáků. Ale už se mi stalo i to, že jsem roli nedostal z důvodu, že jsem na ni "moc velkej". (smích).

V českého showbyznysu už zaznívají hlasy, že tenhle mladý sympaťák je "novodobým Ondřejem Vetchým". Právě pro svůj klukovský vzhled, mužnou postavu a jistou dávku talentu.

„Pokud to někdo říká nebo si myslí, tak mi to pochopitelně hodně lichotí! Ondřej Vetchý patří mezi naše nejlepší herce a já ho mám velmi rád. Ovšem ani ve snu by mě nenapadlo se s ním jakkoliv srovnávat. On je pro mě pan herec a jestli jsem k němu přirovnáván, tak to bude spíš v tom smyslu, že se oba snažíme pracovat na svojí fyzické kondici, což v našem českém rybníčku není vůbec obvyklé,“ dodal Karel Jirák.

Celý svůj dosavadní život byl zvyklý sportovat. Věnoval se například skokům do vody, ale nejdéle prý vydržel u sportovního šermu. „Dělal jsem ho na závodní úrovni a nebyl jsem v něm špatný, ale pak jsem kvůli škole a práci na sport neměl tolik času a jediná činnost, u které jsem nebyl odkázán na trenéry a nějaký přesný harmonogram, bylo právě posilování. Tak jsem začal chodit cvičit a nějak mě to chytlo. Z původních vyschlých šedesáti kil, jsem se vycvičil až na 85,“ prozradil herec.

Před rokem se také zapojil do bohulibé činnosti, když se stal ambasadorem charitativního projektu Dortem proti rakovině, který dal dohromady Jiří Zahradník. Sám onkologický pacient se rozhodl spolu s přáteli pomáhat onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám. Strhává k tomu čím dál víc lidí a kromě Karla Jiráka se zapojila třeba Anna Julie Slováčková, Tereza Bebarová, Josef Maršálek nebo cukrářka Zlata Otavová. 

Zdroj: Autorský článek.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod