Slavní bratři nafotili unikátní kalendář

 Celebrity 
01. prosince 2015 16:35 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Slavní herečtí bratři nafotili legionářský kalendář, který je výjimečný hned z několika důvodů! legiefilm.cz
Oblékli uniformy československých legionářů a nafotili zcela unikátní kalendář. Přesně to udělali slavní bratři z divadelní a filmové branže. Například bratři Ebenové, Lábusové, Trojanové, Rašilovové, Langmajerové, Krausové a další, vytvořili pod vedením režiséra Petra Nikolaeva dvanáct obrazů pro dvouroční kalendář 2016 a 2017 s názvem Opravdoví bratři.

„Připravujeme film o našich legionářích v Rusku a tak nás napadlo využít skutečnost, že legionáři se s velkou vážností oslovovali „bratře“, a pozvali jsme ke spolupráci skutečné pokrevní a české veřejnosti dobře známé bratrské dvojice či trojice,“ prozradil Petr Nikolaev motiv pro vznik kalendáře, jímž chtějí tvůrci i všichni fotografovaní bratři vzdát hold našim skutečným legionářům.

Vznik filmu považuje za důležitý počin i jeden z fotografovaných, Marek Eben: „Legionářem byl můj dědeček, takže k tomuto tématu máme blízko. A v dnešní době je důležité natočit takovýhle film. Za první i druhé světové války, když utekli mladí zdraví lidé, tak první, co udělali, bylo, že si šli vzít svou zemi zpátky. Jestli by to tak bylo i dnes? Nevím, netroufám si říct, historie se takhle do detailu neopakuje,“ řekl.

Obrazy pro kalendář se fotily v nádražním depu, na železničním mostě, na bojišti i v replice legionářského vlaku. Coby prostí vojáci, vojenští lékaři i jako důstojníci se do rolí legionářů bez nároku na honorář vžili a postupně fotografovi Janu Raschovi pózovali Na závěrečnou hromadnou fotografii na schodech pražského Rudolfina se sjeli z různých koutů republiky také skuteční potomci legionářů.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod