Lže Landa nebo ne? Pomohl prý zachránit Hanču a Tonču i televizního reportéra a pomáhal mu přítel Dáši Havlové!

 Celebrity 
01. prosince 2015 03:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Daniel Landa se prý zasloužil o záchranu Hanči a Tonči i televizního reportéra Profimedia
Daniel Landa asi úplně zešílel, šíří se českými médii i mezi jeho fanoušky. Na včerejší tiskovce totiž prohlásil, že byl součástí tajné mise v Afgánistánu a mimo jiné přispěl k záchraně Hanči a Tonči a také televizního reportéra Jiřího Formana. Obrana to ale popírá!

Chce na sebe Daniel Landa alias Žito jenom upozornit, nebo prozradil to, co bylo tajné, a protože český stát nedokázal pomoci vězněným a ohroženým občanům, tak to zástupci obrany popírají?

"Završili jsme první etapu projektu s krycím názvem Žito,“ odtajnil Landa na pondělní tiskové konferenci a jak uvedl, šlo se o "zakrývací manévr a velmi komplikovanou a nebezpečnou operaci ve válečné zóně“, tvrdí Landa.

Zpěvák se během posledních měsíců podíval několikrát do Afgánistánu, kde se seznámil s českými vojáky včetně tehdejšího šéfa vojenského zpravodajství Ondřeje Páleníka, který pak skončil ve funkci kvůli kauze Jany Nagyové. A jak říká, obrátila se na něj také afghánská komunita, která ho vyzvala, aby se připojil k boji proti islámskému terorismu.

Landův projekt "Žito" byl prý jen zakrývací artefakt k celé záchranné akci, což ale doposud nemohl prozradit. Velmi mu a nejen jemu, ale i celé misi pomáhal prezident Česko-afgánské obchodní komory Fawad Nadri. Mimo jiné blízký přítel bývalé první dámy Dagmar Havlové a také jedním ze společníků v produkční společnosti, která v Česku uvádí třeba muzikál Mamma Mia!

Sám Landa se na záchranné misi prý podílel společně s celou řadou lidí z Čech i Afgánistánu a prý dokonce sám na doporučení Páleníka vstoupil do aktivních záloh prestižní 601. skupiny speciálních sil.

Podle mluvčího ministerstva obrany Jana Pejška prý zpěvák skutečně byl příslušníkem aktivních záloh 601. skupiny speciálních sil, ale na jakýchkoli bojových nebo jiných akcích v Afghánistánu se přímo nepodílel. To je prý úkolem čistě profesionálních vojáků.

„Daniel Landa byl za vojáky, aby je morálně podpořil, byl v aktivních zálohách, ale aktivně do žádných akcí 601. skupiny v Afghánistánu – z povahy toho, že není příslušníkem jednotky profesionálů – prostě zasáhnout ani nemohl,“ uvedl Pejšek.

Že by se tedy Landa pustil do akcí a aktivit tajně a na vlastní pěst? Už to tak vypadá! Důležité však je, že Hanču a Tonču, stejně jako reportéra Formana se podařilo dostat zpět do vlastni bez úhony!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47