TOP 5 nejtěžších povolání světa - díl první: Nepředstavitelná dřina za štědré ohodnocení

 Life & Style 
16. června 2014 13:36 / Jitka Jahodová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jen pro tvrdé hochy! Foto: Spektrum
Patříte mezi ty, kteří si stěžují na své zaměstnání? Práce vás nebaví a čas od času si říkáte, že byste ji měli změnit, protože právě ta vaše je ze všech nejhorší? Tak přesně pro vás jsme připravili náš seriál!

Přinášíme vám 5 nejtěžších a nejnáročnějších povolání na světě. Lidé, kteří jej vykonávají, si nemohou být jisti ani návratem domů. Nebezpečí na ně totiž číhá všude, a především v práci.

DÍL PRVNÍ
Dělníci na ropné plošině

Nepředstavitelná dřina, fyzická i psychická náročnost, ale štědré ohodnocení. Taková je práce na ropné plošině. Na toto zaměstnání nepotřebujete vystudovat vysokou školu a ani tu střední. Stačí vám, když budete na výbornou ovládat angličtinu a vaše psychická kondice bude na více než dobré úrovni. Ponorkovou nemoc na ropné plošině můžete chytit velice snadno, jelikož tato profese obnáší 12ti hodinové směny, 2 týdny vkuse a to na širém moři. Pak následuje čtrnáct dní volna na pevnině.

Kromě toho, abyste mohli tuto práci vykonávat, je zapotřebí absolvovat bezpečnostní kurz BOISET, kde se naučíte, jak se chovat např. v případě ropné havárie a jak zvládnout první pomoc.

Jestli milujete adrenalin a nebojíte se každodenní dřiny a číhajícího nebezpečí, napište motivační dopis spolu s životopisem v anglickém jazyce a rozešlete je do vybraných agentur. Více se o tomto těžkém povolání můžete aktuálně dozvědět také v pořadu Dobrodružství prožívaná v křesle na stanici Spektrum.

Druhý díl již zítra na vipstory.cz!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty