TOP 5 nejtěžších povolání světa - díl první: Nepředstavitelná dřina za štědré ohodnocení

 Life & Style 
16. června 2014 13:36 / Jitka Jahodová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jen pro tvrdé hochy! Foto: Spektrum
Patříte mezi ty, kteří si stěžují na své zaměstnání? Práce vás nebaví a čas od času si říkáte, že byste ji měli změnit, protože právě ta vaše je ze všech nejhorší? Tak přesně pro vás jsme připravili náš seriál!

Přinášíme vám 5 nejtěžších a nejnáročnějších povolání na světě. Lidé, kteří jej vykonávají, si nemohou být jisti ani návratem domů. Nebezpečí na ně totiž číhá všude, a především v práci.

DÍL PRVNÍ
Dělníci na ropné plošině

Nepředstavitelná dřina, fyzická i psychická náročnost, ale štědré ohodnocení. Taková je práce na ropné plošině. Na toto zaměstnání nepotřebujete vystudovat vysokou školu a ani tu střední. Stačí vám, když budete na výbornou ovládat angličtinu a vaše psychická kondice bude na více než dobré úrovni. Ponorkovou nemoc na ropné plošině můžete chytit velice snadno, jelikož tato profese obnáší 12ti hodinové směny, 2 týdny vkuse a to na širém moři. Pak následuje čtrnáct dní volna na pevnině.

Kromě toho, abyste mohli tuto práci vykonávat, je zapotřebí absolvovat bezpečnostní kurz BOISET, kde se naučíte, jak se chovat např. v případě ropné havárie a jak zvládnout první pomoc.

Jestli milujete adrenalin a nebojíte se každodenní dřiny a číhajícího nebezpečí, napište motivační dopis spolu s životopisem v anglickém jazyce a rozešlete je do vybraných agentur. Více se o tomto těžkém povolání můžete aktuálně dozvědět také v pořadu Dobrodružství prožívaná v křesle na stanici Spektrum.

Druhý díl již zítra na vipstory.cz!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47