Tereza Bebarová prozradila, co o její roli v Ulici málokdo ví. Vrátí se ještě Světlana do seriálu?

 Face To Face 
06. října 2020 10:38 / René Černý
  0
📷
9 fotografií v galerii
Tereza Bebarová skončila po 15 letech v seriálu Ulice Face To Face
Přestože je zkušenou filmovou, televizní i divadelní herečkou, má Cenu Thálie a dokonce čtyři Ceny Františka Filipovského za dabing, diváci ji znají především díky jediné roli. Z nekonečného seriálu Ulice však po 15 letech odešla a roli Světlany opustila. Jak to vnímá, na co se těší a čím se nyní zabývá Tereza Bebarová? Na to odpověděla René Kekelymu v talk show Face To Face.

Informaci, že Tereza Bebarová v nekonečném seriálu Ulice coby Světlana končí, nesli diváci nelibě. Měli postavu Ukrajinky, která bojovala s tchýní, pak manželem, aby se pak vše srovnalo, rádi. Nicméně autoři projektu přišli s tím, že "není roli kam posouvat", a tak má skončit. To sama Bebarová netušila a jak sama přiznává, byl to pro ni šok. Nicméně i proto, že když něco dělá, má pocit, že je to napořád. 

"Dělám to, co dělám. Jsem, upozorňuji, konzervativní typ. Když někam vlezu, tak většinou to vnímám, že tam budu dlouhodobě, na pořád. Když jsem šla do Prahy, začala jsem v Divadle na Fidlovačce, kde jsem byla patnáct let, a to mé angažmá přerušilo první těhotenství… Mezitím jsem začala točit seriál Ulice a tam jsem shodou okolností byla taky patnáct let a nedávno jsem zjistila, že v domě, v kterém teď momentálně bydlíme, žiji taky patnáct let. Takže já mám takové patnáctiletky. Takže já to vnímám jako dlouhodobý závazek všeho," prozradila Tereza Bebarová.

Role ve slavném a nekonečném seriálu na Nově brala hlavně jako možnost se zviditelnit, což je vždy pro práci divadelního herce, který se chce víc prosadit, důležité.

"Já jsem tu práci v tomhle projektu měla ráda, už z toho důvodu, že za ním stál zpočátku pan režisér Klein, byla tam jména typu pan Brzobohatý, paní Vránová, paní Maciuchová, pan Poloczek, pan Kříž, Terezka Brodská... Takže jsem k tomu projektu měla nějakým způsobem citový vztah," přiznala Bebarová.

Někteří lidé si prý díky její roli mysleli, že je Ukrajinka. Proto na sociálních sítích, jejichž kouzlo objevila nedávno, udelala anketu, kde naštěstí převážil názor od fanoušků a diváků, že je Češka. To ji potěšilo, roli Světlany, kterou kdysi získala v podstatě napodruhé, hrála tím pádem velmi přesvědčivě. V seriálu se sešla s hercem Sašou Minajevem, který je Rus a měl problém s češtinou a Tereza zase chvíli s ruštinou.

Šance na návrat do Ulice není, protože postavu nechali scénáristé zemřít. "Ale já jsem za ten konec Světlany v Ulici velmi vděčná. Protože, jak jsem zmínila, že jsem ta „konzerva“, tak mě samotnou by ten odchod nenapadl. Řekla jsem si, to je bezvadná věc, protože mám konečně volné ruce. A i když mě mrzel konec mé postavy, protože ji lidi měli rádi, tak mi to dalo prostor pro nové možnosti, projekty a výzvy," svěřila se herečka a dabérka.

Je držitelkou Ceny Thálie z roku 2005. Má také čtyři Ceny Františka Filipovského za dabing a dnes se nebrání žádné zajímavé nabídce, včetně muzikálové. Nyní se věnuje hlavně mateřským povinnostem. 

A tím, že odešla ze seriálu, měla více času. Ke všemu na jaře začala koronavirová doba. A tak ji s partnerem Ivanem Kotmelem napadlo, udělat vlastní pořad, který si budou produkovat. Tak se taky stalo a vnikl Čas na TE.BE.

Co v něm diváci, ale i lidé všech zajímavých profesí najdou, s kým ho tvoří, jak se vidí za dalších patnáct let, co si přeje a co ji těší, na to Tereza Bebarová odpověděla v talk show Face To Face. 

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47