Ruský spoluzakladatel Googlu Sergej Brin se rozvádí. Dělit se bude muset od 94 miliard dolarů

 Celebrity 
19. června 2022 17:22 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Brin je šestým nejbohatším člověkem planety Wikimedia Commons
Spoluzakladatel Googlu Sergej Brin byl ženatý jen tři roky a tohle krátké manželství ho zřejmě přijde velmi draho. Brin je totiž šestým nejbohatším mužem planety a dělit se bude muset o 94 miliard dolarů.

Zajímavé je, že to byl právě Brin, kdo podal po třech letech žádost o rozvod. S Nicole Shanahan nechce žít nejméně už od ledna letošního roku. Ať už jsou důvody rozpadu manželství jakékoliv, mnohem zajímavější na tomto rozvodu bude dělení obrovského majetku. Manželé podle soudních dokumentů skutečně vlastní společný majetek, na jehož rozdělení se bude třeba dohodnout. Například takovému Bradu Pittovi a Angelině Jolie se taková dohoda na dělení majetku zatím stále nepovedla, a to spolu nežijí od roku 2016.

V případě Sergeje Brina to bude neméně zajímavé. Dělení majetku má zajistit rozhodčí řízení, na kterém se manželé měli písemně dohodnout. Brin chce ale ještě řešit opatrovnictví jejich dvouleté dcery a také žádá, aby nikdo nikomu nemusel vyplácet tzv. manželskou podporu, tedy zjednodušeně výživné pro exmanžela nebo exmanželku.

Pár si měl pro svůj náročný rozvod najmout soukromého dočasného soudce, který by měl celý proces urychlit. Rovněž je garantem, že vše proběhne v soukromí a do médií nebudou unikat žádné pikantnosti. Proto ani nyní nejsou k dispozici žádné další detaily z tohoto miliardářského rozvodu.

Brin už ale s rozvody má svou zkušenost. Ženatý už byl od roku 2007 do roku 2015 a se svou exmanželkou Anne Wojcicki má dvě děti v teenagerovském věku. Takže už dobře ví, co je nutné udělat pro to, aby vše proběhlo hladce a diskrétně.

Sergej Brin se narodil v Moskvě, ale jeho rodiče později emigrovali do USA. Brin tedy všechny školy vystudoval už tam. Dnes osmačtyřicetiletý Brin se na univerzitě seznámil s Larrym Pagem a společně si už v roce 1997 zaregistrovali doménu Google.com.

Po spuštění Googlu v roce 2000 Brin a Page spustili také mnohými nenáviděnou reklamní službu AdWords, která firmě vydělává miliardy. A pak už to šlo ráz na ráz. Přišel Gmail, Google Maps, Google Earth a tak dál. V roce 2007 dali Brin a Page na trh také systém Android pro mobilní telefony.

Brin je také filantrop, ale lze říci, že to dělá sám pro sebe. Miliony dolarů investuje do výzkumu Parkinsonovy choroby, ke které má sám dědičné dispozice.

Autorský článek, další zdroj: People.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod