Topmodelka Petra Němcová dala fanouškům návod na svůj oblíbený ibiškový čaj, který prý pomáhá při hubnutí

 Celebrity 
07. dubna 2022 09:22 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Slavná propagátorka zdraví si oblíbila ibiškový čaj Depositphotos
Ibišek je sice tropická rostlina, ale topmodelka Petra Němcová si vzpomíná, že ho její rodina měla doma. Ale to slavná modelka ještě netušila, že ho bude jednou pít jako čaj.

Petra Němcová je známou propagátorkou ochrany životního prostředí a přírody, je také vegankou a přírodní produkty jí rozhodně nejsou cizí. A tak se se svými fanoušky na sociálních sítích podělila o recept na skvělý ibiškový čaj, který má podle Petry spostu zdravotních benefitů.

Jak uvařit ibiškový čaj podle Petry

Potřebovat budete asi 2 a půl šálku vody, 10 gramů sušených ibiškových květů, jeden celý badyán, jednu skořicovou tyčinku, dva kousky pomerančové kůry a zhruba čtyři lžičky cukru. Ten případně můžete nahradit medem nebo agávovým sirupem.

Vše kromě cukru dejte do hrnce a na mírném ohni přiveďte k varu. Pak přidejte cukr, nebo místo něj můžete použít alternativní sladidlo, a vařte po dobu pěti minut. Čaj sceďte a pijte teplý. Můžete jej ale také nechat vychladnout a s ledem pít jako ibiškovou limonádu.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Petra Nemcova (@pnemcova)

Sama Petra Němcová přiznává, že ji stále baví objevovat nové a nové čaje, které mají velké zdravotní výhody. Do toho ibiškového se zamilovala hned z mnoha důvodů.

Petra tvrdí, že ibiškový čaj má podobnou chuť, jako brusinkový džus, ale oproti brusinkám má ještě mnohem víc zdravotních pozitiv. Patří mezi ně například snížení krevního tlaku či snížení hladiny cholesterolu. Antioxidační vlastnosti ibiškového čaje mohou také pomoci při léčbě onemocnění jater. Má rovněž protizánětlivé a antibakteriální látky, takže zabraňuje nachlazení a chřipce. 

Ibiškový čaj také působí jako antidepresivum, protože obsahuje vitamíny a minerály, jako jsou flavonoidy, které mají antidepresivní vlastnosti. Zlepšuje rovněž trávení a proto údajně pomáhá při hubnutí. To ale Petra Němcová rozhodně nepotřebuje.

 
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008