Slavná česká zpěvačka: Nejprve málem zahynula v letadle, pak jí objevili rakovinu!

 Celebrity 
30. července 2017 04:50 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Eva Pilarová patří k největším profesionálkám českého šoubyznysu ShowPix
Eva Pilarová patří k našim stálicím a na rozdíl od některých zpěvaček, může i ve svých, téměř osmdesáti z fleku zpívat kdekoli live a je to pecka. Alespoň to říkají její fanouškové i hudební kritici. Zpěvačka má skvělý čistý hlas a nemusí se “maskovat” playbecky… Kdysi málem zahynula při letecké katastrofě se svou kapelou, pak jí lékaři objevili rakovinu.

V roce 1973 byla se svou kapelou a druhou zpěvačkou Vlaďkou Prachařovou na Kubě. Jen díky tomu, že nespěchaly zpět do Československa jako hudebníci, si zachránily život.

„Užívali jsme si dva dny volna, když přišla zpráva z Pragokoncertu – to byla umělecká agentura, která posílala hudebníky a zpěváky do zahraničí – že se kapela musí urychleně vrátit do Prahy a zkoušet, protože bude doprovázet zpěváky Intertalentu, což byla obdoba dnešní Superstar,” zavzpomínala pro týdeník 5+2 dny Pilarová.

„Zpěvačka Vlaďka Prachařová domů nespěchala, zrovna tak jako já, a proto jsme na Kubě zůstaly, ale zbytek kapely odletěl. Tenkrát tam zemřelo pět hudebníků a zvukař. Žádnému z nich tehdy nebylo ještě ani 30 let. O té strašné tragédii jsme se dověděly až po návratu do Prahy,” svěřila se Eva Pilarová o letecké katastrofě, která se stala 19. února 1973 v Praze, kdy na Ruzyni dosedlo letadlo na trávu půl kilometru před ranvejí. Nejdřív se utrhl podvozek, pak křídlo, letoun se převrátil na záda a začal hořet. Šlo o druhou největší leteckou havárii na území Česka i Slovenska. 

Tehdy se objevily zprávy, že za katastrofu mohl pilot. „Pilot společnosti Aeroflot byl údajně opilý. Ale neviděla jsem to napsáno černé na bílém, navíc se o tom v totalitním režimu nesmělo mluvit, šlo o letadlo Sovětského svazu a ta přece nepadají! Tehdy se nemohlo nikomu o nějakém odškodnění ani zdát. V životě jsou momenty, na které raději nevzpomínat,” řekla v rozhovoru oblíbená Pilarka.

Jenže netušila, že další hrůza ji čeká. „A pak to byl přelom 80. a 90. let, kdy mi přišli na rakovinu a dávali mi rok a půl života. Všechno ostatní jsou proti tomu malicherné věci,” podotkla zpěvačka.

Tu “zlou nemoc”, jak jí říkala, porazila díky moderní medicíně, léčitelům, ale i modlení. Ale také díky skvělé péči svého dnešního manžela Jana Kolomazníka, kterého krátce před tím poznala jen jako kamaráda. A uznává, že nebýt jeho, nejspíš by tu nebyla. Staral se o ní, vozil na ozařování a dodnes o ní a o domácnost skvěle pečuje. Pilarce manžela závidí celá řada zpěvaček, hereček i fanynek.

„Honza je boží člověk a Eva má štěstí, že ho potkala. On jí miluje, ona jeho a skutečně jsou tu jeden pro druhého,” dodala nedávno její kamarádka. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum