Krásky z České Miss čeká již brzy několikadenní kurz zaměřený na přežití ve volné přírodě!

 Celebrity 
13. dubna 2017 03:15 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Dívky soutěžící o titul Česká Miss čeká několik zkoušek takzvaně o přežití!  Česká Miss / David Váňa
Program finalistek České Miss 2017 je vyčerpávající a boj o korunku královny krásy není jednoduchý. Již za pár dnů vyrážejí dívky na další ze série soustředění, v rámci kterých s finalistkami pracují ti nejlepší z jednotlivých oborů. Tentokrát budou v rukou týmu profesionálů, který si pro ně připravil úkoly zaměřené na přežití v divoké přírodě...

Malý kurz naučí dívky například rozdělávat oheň nejrůznějšími způsoby, orientovat se v terénu, postavit si základní přístřešek nebo opatřit si vodu na pití a nějakou potravu. Make-up, boty na podpatku nebo nejnovější módní trendy nechávají dívky doma, stejně jako mobilní telefony. Místo toho si chystají spacák a outdoorové oblečení. Na cestu také dostanou nůž, křesadlo, čelovku a krabičku KPZ (SOS).

„Soustředění v Tatrách bylo zaměřeno hlavně na focení fashion fotek, vzdělání finalistek, ale i zábavu a relax. Druhé soustředění má úplně jiný charakter, proběhne v přírodě pod vedením odborníků Outdoor Survival, kteří spolupracují i s Armádou České republiky, a dívky ukážou, co v nich skutečně je. Při jednotlivých situacích se projeví jejich povahové rysy, které o nich mnohé napoví,“ poodhaluje plány Martin Ditmar, který se pobytu v přírodě zúčastní spolu s finalistkami.

Program připravuje Amar Ibrahim, jenž má mnohaleté zkušenosti s výcviky a ví, jak si zachránit život a přežít i ve velmi náročných podmínkách. Ke kurzu pro finalistky České Miss uvádí: „Z našeho hlediska to vnímám tak, že úspěšné modelky často cestují a poznatky, jak se chovat v rizikových situacích, je hodně naučí. Nouzové přistání letadla v nepříznivých podmínkách či autonehoda může potkat kohokoliv z nás a je užitečné vědět, jak v těchto nelehkých situacích reagovat. Navíc si slečny budou moct na kurzu uvědomit, co jsou ty nejdůležitější věci v životě – zdraví, potrava a voda. Věříme, že si připravený program užijí a budou na něj rády vzpomínat,“ uvádí  jednatel a instruktor společnosti Outdoor Survival.

V průběhu cesty k titulu Česká Miss 2017 dostávají dívky mnoho příležitostí ukázat, jakými osobnostmi jsou. Tomu napomáhá nový koncept soutěže, který se nese v duchu reality show a vtahuje diváky do dění a rozhodování o těch nejúspěšnějších. Z finalistek, kterých bylo po semifinále šestnáct, tak na základě průběžného hodnocení, hlasování diváků na internetu a rozhodnutí odborné poroty vzejde oficiální finálová desítka, která bude v červnu bojovat o titul. Nyní tedy ještě dívky stále bojují o postup do finále a uspějí ty nejlepší. Důležitou roli tak hraje i druhé oficiální soustředění dívek, připravovaný kurz přežití.

„Kromě toho, že si finalistky České Miss osvojí skutečné základy, které umožňují vzít rozum do hrsti v případě neočekávané rizikové situace, budou se učit i první pomoc, která může například při autonehodě zachránit život. Chceme, aby pro ně kurz přežití v přírodě byl maximálně přínosný, ale zároveň získáme po kurzu psychologickou analýzu každé z dívek. Budeme vědět, jak je stresu odolná, vytrvalá i jak si umí v méně komfortních situacích poradit. Chceme, aby budoucí Česká Miss byla skutečnou osobností, jež bude dobře reprezentovat a jen tak ji něco nerozhodí,“ vysvětluje podstatu soustředění Eva Čerešňáková.

Po několika dnech v přírodě se dívky přesunou do luxusní Villy Memories, kde si budou moct užít komfortu, moderního wellness a zúčastní se další série workshopů pod vedením odborníků z jednotlivých oborů. S návratem z přírody do civilizace bude souviset i individuální hodnocení dívek a vyhlášení té nejúspěšnější, České Miss Survival 2017.

 

 

 

 

 

 

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47