Šok! Vila po Jiřině Jiráskové je na prodej, i když ji měl dostat nevlastní syn!

 Celebrity 
13. dubna 2017 02:25 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jiřina Jirásková byla ještě pár měsíců pře smrtí relativně v pořádku! Archiv
Vila v jižních Čechách, kam léta jezdívala Jiřina Jirásková na chalupu, nejprve s partnerem Zdeňkem Podskalským, pak i sama, je na prodej. Tedy jen její část. Polovinu prodává univerzální dědička Jana Svítivá. Ale proč, když má na část nárok syn Zdeňka Podskalského - Zdeněk Podskalský ml.

Sám nechápe, proč Jirásková nenapsala ten barák celý na něj, ale jenom půlku. Jak uvedly Eurozpravy.cz, na prodej je jen polovina domu v Malenicích. Což je pro potencionálního zájemce naprosto bezcenné. Nejde o dva byty, ale o dům rozdělený na spodní a horní patro! 

Dům původně postavili rodiče Zdeňka Podskalského. Ten pak dal Jiráskové dům k doživotnímu užívání. Ona mu naopak měla slíbit, že až jednou zemře, připadne celý dům Podskalského synovi, Zdeňkovi ml. To se ale nestalo! irásková se se synem svého partnera neměli zrovna v lásce. Vyhýbali se sami sobě.

„Všimla jsem si, že ta vila po Jiřině Jiráskové je na prodej. Proboha, proč to ten mladý Zdeněk prodává, vždyť to tu miloval,” podivila se pro EuroZprávy.cz jedna z obyvatelek Malenic, která na prodej nemovitosti upozornila. 

Jenomže všechno je jinak! Za 2,3 milionu korun není totiž na prodej vila, ale jen její polovina. A to je rozdíl. A pak Podskalský mladší v prodeji prsty nemá. „Nechci se k tomu nijak vyjadřovat. Já ale rozhodně nic neprodávám!,” řekl Eurozpravám rázně syn slavného režiséra.

Do prodeje polovinu vily dala dědička části pozůstalosti po Jiráskové Jana Svítivá. „Tady je vidět, jak je férová. Místo, aby to za symbolickou cenu tomu Zdeňkovi nabídla, protože to je vlastně jeho dům, chce na tom vytřískat peníze? Ale to nikdo nekoupí! Co by kdo dělal s půlkou baráku? A k tomu v Malenicích,” diví se soused, který si dobře pamatuje i slavnou herečku.

Jana Svítivá zřejmě chce na polovině domu vydělat. Předkupní právo by mě přitom právě Zdeněk Podskalský ml, jakožto druhý majitel. Jenže se zdá, se že dědičkou po herečce žádná domluva není. Dům je sice v původním stavu a s vybavením, ale nutně potřebuje investice. Po ničivých povodních v roce 2002, kdy byl částečně vytopen, protože je kousek od říčky Volyňky, byl zrekonstruován, ale teď by potřeboval zásadní finanční injekci.

Zdeněk Podskalský mladší věří, že se žádný kupec neobjeví a on si tak bude moct polovinu domu, který stavěli jeho prarodiče, a kde trávil dětství, odkoupit. A že bude mít s rodinou kam jezdit. Jeho otec i nevlastní matka jsou pohřbeni na místním hřbitově. Podobně, jako Jiráskové předchozí partner Jiří Pleskot.

 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008