Známý český hokejista z NHL, který hrál i v Babovřeskách bojuje s vážnou nemocí!

 Celebrity 
03. září 2015 04:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jakub Voráček se pustil do boje s vážnou nemocí, kterou trpí jeho sestra Petra Profimedia
Hokejista Jakub Voráček, který hraje za NHL a dokonce účinkoval v Troškových Babovřeskách, bojuje s vážnou nemocní. Konkrétně s roztroušenou sklerózou. Ne snad, že on sám byl onemocněl, ale protože nemoc se objevila v jeho rodině, pustil se do boje.

Onemocnění trápí Voráčkovu sestru Petru Klausovou. A hokejistovi se podařilo nejenom založit nadaci, ale také přimět pár osobností a přátel k tomu, aby se do aktivit zapojili.

„V Americe se takto snažím pomáhat poslední tři čtyři roky. Před dvěma lety tím byla postižena moje sestra, takže jsme začali řešit, že budeme pomáhat i tady lidem s roztroušenou sklerózou. Nápad byl výborně zrealizovaný a díky skvělému týmu tady teď jsme," prozradil mladý sportovec, který prokázal, že má dobré srdce.

Jakub Voráček se sestrou Petrou Klausovou také představili maskota Nadace, je jím Kluk puk. A není v tom zdaleka sám, podpořili ho například světový rekordman v hodu oštěpem Jan Železný, herec Ivan Trojan nebo režisér a herec Jakub Kohák.

Problematiku onemocnění, které není limitováno věkem, konzultuje Jakub Voráček s elitním světovým fyzioterapeutem, docentem Pavlem Kolářem.

Hokejista se zavázal, že v příští sezoně věnuje nadaci za každý získaný bod v NHL jeden tisíc dolarů, loni bodů bylo 81, tedy v přepočtu necelé dva miliony korun. Tento trend by sportovec rád zopakoval, nebo jej překonal!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod