Sem jezdil odpočívat Oldřich Nový! Jeho chalupa je jako z pohádky!

 Celebrity 
11. srpna 2015 04:56 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Oldřich Nový miloval Vysočinu, proto si tu také pořídil nádhernou poloroubenku VIPstory.cz, archiv
Zavřete oči, odcházím. Nesmrtelná věta z prvorepublikového filmu Kristián. Nesmrtelný je i Oldřich Nový. I když už dávno není mezi námi, je nezapomenutelný. Například i v malebné vísce Kuklík na Vysočině, kam desítky let jezdil na svou milovanou chalupu.

Před tím roky jezdil do Voznice u Prahy, kde měl chalupu i s rybníčkem. Po válce ji ale prodal a pořídil si tu v Kuklíku. Romantická poloroubenka ve Žďárských vrších je dnes jako ze žurnálu. Nádherně opravená, udržovaná, včetně zahrady.

"Mají to majitelé z Brna. Hezky se o to starají. On to tehdy odkázal té jejich adoptivní dceři Janě, ale ona to po pár letech prodala. Teď je taky už po smrti. Ale ti brňáci to tu udržují krásně," svěřil se VIPstory.cz jeden ze starousedlíků, který Nového pamatuje.

"To pan soused od vedle ho pamatuje celé roky. Prý mu jako děti ještě s místními myli auto. On jim za to dal vždycky nějakou korunu. Jinak byl pan Nový prý dost škrt. Jako řidič byl příšerný, když vyjížděl, vždy někomu zbořil plot nebo skončil ve škarpě," svěřil se jeden ze sousedů chalupy v Kuklíku.

Oldřich Nový sice nebyl v civilu žádný smíšek. Spíš introvert. Jeho žena, původem židovka si málokoho pustila k tělu, ale místní ji měli rádi. "Pan Nový chodíval na hasičské bály a vždy dal hasičům stovku a říkal - kdyby hořelo, hlavně haste moji chalupu," dodal další z obyvatel Kuklíku s tím, že Oldřich Nový byl vyhlášený elegán. V teplácích ho prý nikdy nikdo neviděl!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím