Havlová se zbavila rodinného majetku a ten stále jen chátrá! FOTO!

 Celebrity 
05. dubna 2015 04:58 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dagmar Havlová zdědila rodinný majetek, prodala jej a doteď bezostyšně chátrá! archiv
Dobrý hospodář se stará dobře o svůj majetek, říká staré přísloví. Jenomže, když k němu nemá vztah, buď ho nechá chátrat, nebo ho prodá. To bývalá první dáma Dagmar Havlová vlastně také udělala. Poté, co získala od manžela, tehdy prezidenta Havla mnohasetmilionový majetek v podobě podílu na legendárních Barrandovských terasách, zbavila se ho.

V době, kdy po revoluci Václav Havel a jeho bratr získali v restituci terasy, které byly za první republiky dějištěm české filmové smetánky a konaly se zde prestižní akce i točily filmy, převedly podíly na své manželky. Dagmar Havlová (herečka) odkoupila podíl od své švagrové Dagmar Havlové a následně majetek prodala Řekovi Michalisovi Dzikosovi. Od té doby kdysi luxusní restaurace s unikátním výhledem jen chátrá.

Už přes několika lety vznikl projekt s tím, že zde vznikne v sousedství luxusní hotel a půjde o jeden spojený komplex. Zatím se v areálu ale nic neděje, byť byla vydána původně požadovaná povolení.

"Paní Dagmar nemá vztah k ničemu, k čemu ho měl snad aspoň trochu její manžel. Ať jde o terasy, ať jde o Hrádeček, vždyť je to vidět. Zajímají ji jen peníze. Kdyby měla k tomu vztah, řešila by to jinak. Hlavně ona, herečka, které by k tomuto místu měla mít úplně jiný vztah, protože tady je ten genius loci. Ale teď to doslova padá na hlavu," řekla VIPStory.cz žena, která bydlí nedaleko na Barrandově.

Pravdou je, že terasy, o kterých se hovořilo buď jako o luxusní restauraci, hotelu nebo místu určenému k přestavbě na super luxusní apartmány k bydlení, jsou pořád v horším a horším stavu. Řecký majitel s dalšími členy správní rady z firmy se jen bezostyšně dívají na to, jak místo chátrá.

"Na co čekají, až to spadne? Asi ano, vždyť je to architektonicky zajímavé. Otevíral to v roce 1929 Masaryk a bylo tam 50 tisíc lidí," dodává nedaleká sousedka, kdysi slavných teras, dnes ruiny.

Co opravdu vlastníci z Barrandovskými terasami zamýšlejí, nikdo neví. Samotnou Dagmar Havlovou to už rozhodně nezajímá a milovníci historie jen smutně koukají, jak kdysi rodový majetek jedné z nejbohatších rodin - Havlovy, kde býval bazén, pláž, anglický trávník, hřiště pro odbíjenou a hlavně slavný Trilobit bar a luxusní francouzská restaurace. 500 stolů, 3 000 židlí a přes léto až 2 500 obědů a kde k poslechu a tanci hrával nejpopulárnější pražský orchestr R. A. Dvorského pomalu padá na hlavu.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod