Šokující smrt mladého oscarového režiséra. Co ho v pouhých šestatřiceti letech zabilo?!

 Celebrity 
15. května 2014 05:59 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Malik Bendjelloul (1977-2014) Foto: Twitter
Švédsko právě teď nevěřícně kroutí hlavou nad záhadnou smrtí oscarového režiséra, který byl v úterý nalezen mrtvý. Malik Bendjelloul se dožil pouhých 36 let. Jeho skonem vyvstalo hned několik otázek, ale případ prý předběžně nebyl označen jako podezřelý.

Bendjelloul se narodil a vyrůstal ve Švédsku. Raketovou rychlostí vzrostla jeho sláva za dokumentární film Pátrání po Sugar Manovi, který byl uvedený teprve loni. Snímek mapoval neuvěřitelný příběh obskurního Sixto Rodrigueze – největší rockové hvězdy 70. let, která nebyla. Je o tom, jak se hudebník stal legendou, aniž by o tom věděl. V jeho zemi totálně pohořel, ale jedna pirátská nahrávka se náhodou ocitla v Jižní Africe...

Malik se odjakživa věnoval režírování především dokumentárních filmů o hudebních skupinách. Roku 2001 natočil svůj první snímek o německých průkopnících elektroniky, skupině Kraftwerk. Spolupracoval i se Stingem nebo Madonnou. Jeho portrét Alfreda Merhanova, muže žijícího osmnáct let na pařížském letišti Charlese de Gaulla, se stal Spielbergovi inspirací pro film Terminál.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve