Zemřel Krotitel duchů Harold Ramis. Nemoc se mu ovládnout nepodařilo.

 Celebrity 
25. února 2014 04:35 / Jitka Jahodová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Harold Ramis (1944-2014) Foto: Twitter
Měl dlouhý a úspěšný život. Jeden z nejoblíbenějších herců Hollywoodu Harold Ramis bohužel v pondělí 24. února zemřel. Dr. Egon Spengler z nezapomenutelného dvoudílného filmu Krotitelé duchů nás opustil v šedesáti devíti letech ve svém domě v Chicagu, obklopen rodinou.

Ramis trpěl vzácným onemocněním známým jako autoimunitní zánětlivá vaskulitida. Kvůli této nemoci byl dokonce nucen se před pár lety znovu naučit chodit. Vaskulitida je zánětlivé onemocnění cév a liší se podle toho, které cévy a v jakých částech těla jsou postiženy. Důsledkem nekrotizujících vaskulitid, kdy dojde k odumření cévní stěny, mohou být nejrůznější krvácení, bolesti kloubů a také otevřené vředy na kůži.

V tiskové zprávě, která byla vydána po jeho smrti se píše: „Jeho kreativita, soucit, inteligence, humor a duch bude chybět všem, kteří ho znali a milovali.”

Mezi další úspěšné projekty Harolda Ramise patřila například režie rodinné komedie Bláznivá dovolená. Za svůj počin ve filmu Na hromnice o den více s Billem Murrayem v hlavní roli byl poctěn cenou BAFTA za nejlepší originální scénář. Dále komedie Jako vejce vejci či Přeber si to s Robertem de Nirem.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty