Ostuda českých divadel? Maciuchovou a Janžurovou posílají do důchodu!

 Celebrity 
10. dubna 2017 04:51 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
O Hanu Maciuchovou ani Ivu Janžurovou není v jejich stěžejních divadlech už takový zájem archiv
Jedna lepší herečka než druhá, přesto nemají práci jistou. Jsou sisce už oficiálně v důchodu, nicméně diváci na ně skvěle slyší a vždy mají vyprodáno. Jenže ani jedna to v ani jednom z předních českých divadel nemá jisté!

Jak Hana Maciuchová v Divadle na Vinohradech, tak Iva Janžurová v Národním divadle nemají už práci jistou! Maciuchová skončila v trvalém angažmá a po derniéře Loupežníka nemá co hrát. Iva Janžurová po letech v Národním si taky připadá jako někdo, kdo se "musí prosit o práci".

„Je to ostuda těch divadel. Místo, aby si je hýčkali, tak jim vlastě říkají, že pro ně nemají práci. Nebo jen něco, občas. Je to hrůza," míní jeden z jejích kolegů. 

Maciuchové případ je stejný jako případy Marty Vančurové nebo Dany Kolářové. Když skončilo předloni jejich představení To byla moje písnička!, tak jim také vedení slíbilo nový projekt, ale nic se nestalo.

Ředitel Vinohradského divadla sice říká, že Maciuchová má u nich dveře otevřené, a že se jen čeká na to, až bude časově volnější. Ale scéna zatím nic s ní nechystá. Podobné je to v Národním divadle, kde Iva Janžurová dohrává nějaké věci. „S novinkami se s ní ale už v takovém rozsahu nepočítá. Proto začala sama režírovat a hrát i jinde," dodal její známý z prostředí divadla. 

Je vidět, že nevděk světem českého šoubyznysu vládne a bohuže stále silněji. Obě herečky mají naštěstí poměrně dost práce a nemusejí být na dvou scénách závislé! 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod