Prima chce zlikvidovat Novu? Nasazuje protizbraň pro diváky!

 Celebrity 
12. března 2017 02:20 / Marek Pokorný
  0
📷
3 fotografie v galerii
Prima nasazuje seriál Modrý kód z lékařského prostředí! FTV Prima
Souboj televizí! Tak by se daly nazvat kroky mezi Primou a Novou! Právě první jmenovaná teď přichází s novým seriálem s lékařského prostředí Modrý kód. Chce tak zlikvidovat diváckou sledovanost Ordinace v růžové zahradě? To těžko!

Seriál Modrý kód bude Prima vysílat dvakrát týdně v pondělí a ve středu od 20:15. První dva díly uvidí diváci už v předpremiéře v sobotu 25. března. Prima si je asi vědoma, že Novu porazit ve sledovanosti Ordinace v růžové zahradě nemůže. 

„Kdyby chtěla Prima Novu oslabit, dá Modrý kód proti Ordinaci. Protože spolu ale televize trochu spolupracují v rámci jakési Asociace soukromých televizí, zřejmě udělali nepsanou dohodu," uvedl pro VIPstory.cz zdroj z Primy.

Seriál Modrý kód, s kterým se před kamery po delší době vrací i herečka Sabina Laurinová, se odehrává v prostředí urgentního příjmu a je inspirován skutečnými příběhy pacientů a lékařů. Na seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů, lékařů a zdravotníků. „Právě autentičnost a napětí jsou silnou stránkou našeho nového seriálu," řekl ředitel FTV Prima Marek Singer.

V seriálu se objeví například Marek Němec, Jiří Štěpnička v roli primáře, Sabina Laurinovájako vrchní sestra, Roman Zach jako neurochirurg, Igor Chmela v roli anesteziologa či mladá herečka Eva Josefíková.

Zvláštní je ale i to, že zatímco v novácké Ordinaci hraje herec Petr Rychlý, v Modrém kódu se objeví jeho syn Ondřej Rychlý. Ten kdysi hrál právě i v Ordinaci, kde hrál přímo syna svého otce!

Nasazením seriálu Modrý kód tak Prima posiluje v programovém schématu původní seriálové pořady. Podle našich informací se totiž stávající seriál Ohnivý kuře, který se vysílá v pondělí a ve středu, přesune na úterý a čtvrtek. Prima svému seriálu Ohnivý kuře tedy věří natolik, že ho postaví proti klíčovému seriálu Novy Ordinace v růžové zahradě. Zároveň s tím zvýší počet původních seriálů vysílaných v jednom týdnu.

Zajímavostí seriálu Modrý kód je fakt, že v ateliérech, kde se seriálová novinka natáčí, je postavené plně funkční oddělení urgentního příjmu, se vším vybavením, přístroji, operačními sály a jednotkami intenzivní péče, které mají přispívat k věrohodnosti dramatického ztvárnění práce lékařů a zdravotníků.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47