Jitka Molavcová vypátrala historická fakta. Je propojena s Bedřichem Smetanou!

 Celebrity 
25. listopadu 2014 08:41 / Jitka Jahodová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jitka Molavcová a Jiří Suchý Archiv J. Molavcové
Herečka Jitka Molavcová byla za svůj výkon v představení Oráč a smrt nominována na cenu Thálie ve stejném roce, kdy už toto ocenění jednou získala za titulní roli Hello Dolly.

„Byla to taková tajemná záležitost. Představení se konalo v chrámu poblíž místa, kde skonal Bedřich Smetana. Na tom by nebylo nic divného, kdyby mě s tímto proslulým skladatelem nepojilo několik faktických událostí,” vypráví herečka.

Loni o něm prý natočila celovečerní dokument a objevila neuvěřitelné fatální shody s jeho životem. „Oba jsme ve znamení Ryb, oba jsme prožívali své dětství na pivovarském dvoře, on v Litomyšli, já na Královských Vinohradech. Oba naši tatínkové byli Františkové a oba byli sládci. Smetanův otec se narodil 26. října, ve stejný den měla narozeniny moje maminka. Oběma otcům bylo v době našeho narození, Mistrova i mého, 47 let,” svěřila se Jitka se svým až zarážejícím objevem.

Možná to vysvětluje, proč Molavcová již od mala tolik milovala opery, zatímco ostatní si klepali na čelo nebo že coby šestiletá hrála na piano árie z Bedřichových děl. Nebo v tom vězí něco víc?
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum