Nejen v módě má Herčíková prapodivné zvyky. Do svých obrazů vkládá kousek vlastní DNA! Hádejte, ze které části těla!

 Celebrity 
16. září 2014 08:37 / Jitka Jahodová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Katka poprvé v roli malířky Foto: Facebook
Kateřina Herčíková se věnuje více oborům. Paleta jejích zájmů je velice pestrá, ale mezi ty intenzivní patří kreslení a malování obrazů. A včera poprvé představila v restauraci SaSaZu své umění.

„Na výstavě se objevují obrázky tvořené od konce minulého roku až po tyto dny. Malovala jsem, svým způsobem, už od dětství. Jen ne tak intenzivně a vědomě. Výsledek pro mě vždy bývá překvapením,” prozradila vipstory.cz Katka a dodala, že kreslí úplně všude, od cesty autem až po divadelní šatny.

„Inspiruji se vším, co kolem sebe vidím - dětmi, vůněmi, ale malovala jsem třeba i svůj pocit z bolestného odchodu člověka, který mě zasáhl. Tento obrázek se hodně líbí a přitahuje pozornost, no a mně se líbí pozorovat, co který obraz v lidech vyvolává,” popsala Herčíková, čím se motivuje.

Jelikož umělci mívají často nějakou ”úchylku” či prapodivný zvyk, zeptali jsme se i Katky, zda se u ní něco zvláštního nenajde... „Vím, že bych to dělat neměla, ale olizuji akvarelové pastelky. Místo do nádobky s vodou si je nořím do své pusy. No co! Je to praktické a ve finále mám i namalované rty,” svěřila se Kateřina.

To musí být, vážení, opravdu chuťovka! Na druhou stranu do většiny svých děl dala doslova kousek sebe samotné. Oproti umělkyni Millie Brown, která na plátna zvrací, je tohle ale ještě slabý čajíček.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008