Schumachera probouzejí z umělého spánku. Návrat do normálního života je sci-fi.

 Sport 
31. ledna 2014 04:53 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Michael jede nejtěžší závod svého života  / inStory.cz
Krutý osud! Tolik let se Michael Schumacher proháněl po okruzích Formule 1 a nic se mu nestalo. Teď to vypadá, že z rekreačního lyžování dopadl tak, že bude rád, když se sám nají. Alespoň podle bývalého šéflékaře F1 profesora Garyho Hartsteina: „Bude zázrak, když bude chodit, sám se nají a oblékne,“ řekl pro BBC.

Lékaři se tento týden v nemocnici v Grenoblu snaží o probouzení Michaela Schumachera z umělého spánku. Pokud půjde všechno podle plánu, ještě to neznamená, že se sedminásobný mistr světa formule 1 vrátí do normálního života. Schumacher je v umělém spánku čtyři týdny, což je hraniční doba. Delší období se stále více negativně projevuje na fungování mozku.

Proces probuzení může trvat i několik dní či dokonce týdnů. „Probouzení se projevuje sledováním schopnosti pacienta komunikovat a reagovat na příkazy jako je otevření a zavření očí, stisk ruky, otevření úst. Dva měsíce bude v letargii," uvedl pro francouzský list L´Equipe bývalý šéf neurologie nemocnice v Suresnes Jean-Luc Truelle.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47