Miloš Zeman vyznamenal umělce. Kdo se dočkal ceny a kdo ji odmítl?

 Celebrity 
29. října 2017 02:00 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Zdeněk Troška, Helena Vondráčková nebo Jarek Nohavica byli prezidentem oceněni! archiv
Nejenom hrdiny, vědce, statečné zachránce, ale i umělce vyznamenal prezident Miloš Zeman v sobotu na Hradě u příležitosti státního svátku 28. října. Metál tak kromě zpěvačky Heleny Vondráčkové, písničkáře Jarka Nohavici, dostal i režisér Zdeněk Troška. In memoriam ocenila hlava státu i slavnou zpěvačku z Moravy. Cenu získali i operní pěvci.

Oceněnou zpěvačkou byla představitelka moravského folklóru Jarmila Šuláková, která zemřela letos v únoru. Zatímco rodina Věry Špinarové vyznamenání odmítla, příbuzní Šulákové naopak ocenění hrdě přijali.

Helena Vondráčková si ceny také váží. „Jsem potěšena tím, že si pan prezident na mne vzpomněl a dal mi to vyznamenání. Moc si toho vážím," uvedla zpěvačka. 

Podobně reagoval autor českých komedií i pohádek Zdeněk Troška. „Moc si ocenění od pana prezidenta vážím a mám z něho samozřejmě obrovskou radost. Je to pro mě velké zadostiučinění a zároveň mi dodává elán do další práce," podotkl režisér. 

Státní vyznamenání získali i herci Juraj Kukura, Jan Skopeček, Luděk Sobota, zpěvačka Yvetta Simonová, tajemnice několika amerických prezidentů Eliška Hašková Coolidge či operní pěvci Eva Urbanová nebo Štefan Margita. Letos Miloš Zeman vyznamenal rekordní počet osobností, kterých bylo 39. Což bylo nejvíce od nástupu do úřadu. 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod