Smrt Ivany Trumpové všechny šokovala, zabila se možná pádem ze schodů. Maminka, která stále bydlí ve Zlíně ji přežila

 Celebrity 
16. července 2022 08:06 / René Černý
  3
📷
2 fotografie v galerii
Ivana Trump Depositphotos
Čtvrteční smrt slavné Češky, lyžařky, sportovkyně, modelky a jedné z manželek bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivany Trumpové všechny šokovala. Nejprve vyšly zprávy o tom, že příčinou byla zástava srdce, nyní ale vyšlo najevo, že se 73letá žena možná zabila pádem ze schodů.

Bezvládné tělo Ivany Trumpové našel jeden z jejích zaměstnanců pod schody jejího luxusního bytu na newyorském Manhattanu. „Bylo asi okolo jedné odpoledne, Ivana se chystala ke kadeřníkovi. Odpoledne před tím byla v pořádku, ale když jsem vešel dovnitř, uviděl jsem, jak leží pod schody,“ vypověděl podle Daily News detektivům její spolupracovník.

Lékař, který přijel na místo ohledat tělo, nevyloučil srdeční kolaps. Stejně tak si ale mohla způsobit smrt pádem ze schodů. Přesnou příčinu smrti jedné z nejslavnějších Češek odhalí až pitva. Cizí zavinění úmrtí na místě vyšetřovatelé i doktor vyloučili. 

Podnikatelka a bývalá modelka se prý rozhodně necítila nijak špatně. Podle svých přátel i rodiny se chystala právě v pátek odjet na dovolenou do francouzského St. Tropez, kde měla vilu, a kde vždy trávila část léta. Chtěla zde zůstat až do září.

Ze smrti Ivany Trumpové je zdrcena pochopitelně její rodina, která také vydala ještě večer prohlášení. „Naše dnes bohužel navždy odešla. Byla to neuvěřitelně silná žena, v podnikání, skvělá sportovkyně, oslňující kráska, starostlivá matka a přítelkyně,” uvedla rodina v prohlášení, za nímž stojí také její dcera, krásná Ivanka Trump.

Na svůj Instagram vložila Ivanka vzpomínkovou fotku se svou maminkou a připsala: „Srdce zlomené odchodem mé matky. Máma byla skvělá, okouzlující, vášnivá a zlomyslně zábavná. V každém svém činu modelovala sílu, houževnatost a odhodlání. Žila život na plno – nikdy si nenechala ujít příležitost smát se a tančit.“

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivanka Trump (@ivankatrump)

 

Nejsmutnější na všem je, že bývalá žena dnes už bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa zemřela dříve než její maminka Marie Zelníčková. Té je 95 let a žije v rodném Zlíně. Stará se o ní pečovatelka.

Právě ze Zlína Ivana původním jménem Zelníčková, později Trumpová pocházela a občas se sem ráda vracela. V rodném městě však nebyla řadu let. Do Česka létala jen sporadicky, a to většinou na módní přehlídky kamaráda Osmanyho Laffity.

„Já jsem v šoku, vůbec to nechápu. Byla tak vitální, energická. Nevím, co se stalo, ale je nám to s Guyem moc líto. Sbohem naše kamarádko, budeš nám moc chybět. Bylo mi ctí s ní pracovat,“ svěřil se inStory.cz módní návrhář.

Ze smrti Trumpové je v šoku i bývalý tajemník Karla Gotta. „Zpráva o úmrtí Ivany Trump mne překvapila, zasáhla, protože její osud a životní pouť mne vždycky fascinovaly. Byla výjimečnou osobností. Když jsem v roce 2009 u příležitosti 70. narozenin Karla Gotta chystal pro časopis Květy  Karlovu Exkluzívní autorizovanou kroniku a požádal světové a tuzemské osobnosti o názor na Karla. Ivana Trump mi pak napsala dopis.

"Karla Gotta znám už spoustu let. Chodila jsem s textařem Jiřím Štaidlem, což byl Karlův velký kamarád. Strávili jsme společně s Jirkovým bratrem Láďou a jeho ženou Aňou, Felixem Slováčkem a mnoha muzikanty nádherné chvíle v Jevanech. Studovala jsem tehdy tělocvik a jazyky na Karlově univerzitě a na tato léta nikdy nezapomenu. Naposledy jsem se s Karlem viděla na Plese v Opeře v Praze roku 1991 a tehdy jsme si spolu i zatančili. Karel je skvělý chlap s úžasným a neuvěřitelným talentem",“ přidal vzpomínku Jan Adam.

Když pak Gott před třemi lety zemřel, poslala Trumpová Ivaně Gottové osobní kondolenci. Přičemž loni sama zažila osobní tragédii. Zemřel jí totiž její poslední partner herec a model Rossano Rubicondi. Brali se v roce 2008, když jí bylo 59 a jemu 36 let. I když se v roce 2019 oficiálně rozešli, stále se vídali a zůstali přáteli. Zemřel, podobně jako Ivana, nečekaně. Původní zprávy hovořily o rakovině kůže, ve skutečnosti mu prasklo plicní aneurysma a on upadl v koupelně do vany.

Autorský článek, další zdroj: Dialy News, Newsweek.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?