Dana Morávková velmi otevřeně o manželství, manželovi i své úchylce, o které doma raději mlčí

 Face To Face 
28. května 2021 11:01 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Dana Morávková byla hostem talk show Face To Face Face To Face
Je dvojnásobnou juniorskou mistryní republiky v krasobruslení. Vystudovala dvě vysoké školy a zahrála si i v legendárním americkém trháku. V posledních 20 letech ji vídáme hlavně v seriálech, z nichž jeden zrovna končí. Za manžela má slavného hudebníka a letos oslaví kulatiny. O tom všem v talk show René Kekelyho Face To Face herečka Dana Morávková promluvila.

Balet a krasobruslení na vrcholové úrovni dnes už nedělá, i když to bylo její dětství a mládí a roky tvrdé dřiny. Jak Dana Morávková přiznala, dělala ro ráda, i když s tím souviselo velmi časné vstávání, ranní tréninky. Ale už od dětství chtěla být herečkou.

„V době, kdy já jsem byla malá, tak krasobruslení bylo velmi populární hlavně pro holčičky, pro kluky to byl hokej. Myslím, že se tenkrát moc nehrál golf, takže byla trošku jiná doba. Sice jsme s maminkou a tatínkem koukali na černobílou televizi. Ale vždycky nám ten pan hlasatel říkal, jaké mají krasobruslařky šatičky, trikoty, anebo flitry. Tenkrát jsme už bydleli v Praze, ale do Písku, do jižních Čech, jezdím ráda. Tehdy jsem tam jezdila často, protože jsem tam měla babičku s dědou. Jezdila jsem tam na víkendy, trávila jsem tam prázdniny. Ale jinak denně trénink, ráno jsme vstávali v pět, tatínek nakopnul trabanta, jeli jsme na Štvanici. Nedávno jsme s manželem jeli na kole kolem Štvanice, a to už není pravda…," zavzpomínala Dana Morávková na své dětské a dívčí roky.

Tatínek Dany Morávkové ale poměrně brzy zemřel. To pro rodinu nebylo jednoduché, taky proto, že maminka samoživitelka musela zajistit vše potřebné včetně tréninků. Ani tak ale malá Dana nestrádala.

„Maminka byla hvězda a odešla jako hvězda. Máma to prostě zvládala a já nemůžu říct, že bychom strádali. A myslím si, že velmi brzy, právě proto abych mámě pomohla, jsem se snažila postavit se na vlastní nohy a aspoň nějakou takovou tu malou korunu přinést domů...," podotkla herečka.

Ve filmu se objevila poprvé ve svých 14 letech, kde hrála Doru ve filmu Veronika. Šlo o životopis Boženy Němcové. Díky tomu měla možnost spolupracovat s režisérem Otakarem Vávrou, na kterého s láskou vzpomíná. Jejího sourozence hrál tehdy Jiří Strach. Vávry si tehdy všichni vážili a měli před ním respekt, jak mladí, tak i zkušení herci, například Jana Hlaváčová, Jiří Bartoška. Dana Morávková vzpomněla i na to, že byl na ně moc milý a hodný, ač před ním někteří měli ostych.

Řadu let ale Morávková hrála poměrně negativní role. Role mrch se ale prý hrají dobře. Především dlouholetý seriál Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy, které televize zrovna reprízuje a kde hrála Andreu Rubešovou, jí přinesl velkou popularitu. Poté přešla do konkurenční Ordinace v růžové zahradě. Zde získala pozitivní roli doktorky Suché. I o konci seriálu se rozpovídala.

Co vše prozradila o hereckých kolezích Jiřím Bartoškovi, Janu Čenském, seriálu Božena, v němž si nedávno zahrála, a jak vzpomíná na natáčení amerického trháku Van Helsing? I o tom v talk show Face To Face Dana Morávková popovídala.

 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?