Eben dostal 100 tisíc! Víme za co a co s nimi udělal!

 Celebrity 
16. října 2016 03:50 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Marek Eben získal i 100 tisíc korun, které si však nenechal! Profimedia
Dalších 100 tisíc korun na účet si připsal herec a moderátor Marek Eben. Ne snad za moderování nějakého televizního pořadu, ale přímo od radnice Prahy 1! Peníze si ale nenechá!
Marek Eben se totiž stal čestným občanem Prahy 1, kde roky žije. Na Staroměstské radnici mu ocenění předal starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký. Součástí udělení čestného občanství byla i částka 100 tisíc korun.

„Marek Eben je skvělý moderátor, herec, písničkář, který svou profesi vykonává se vší profesionalitou a elegancí. Neváhá pomáhat dobrým věcem a dělá to svým uměřeným, téměř plachým způsobem. Pro Prahu 1 je velkou ctí a radostí, že se stal patronem jejího Klubu seniorů Haštalka. A já jsem velmi rád, že mohu tomuto výjimečnému moderátorovi předat čestné občanství Prahy 1,“ uvedl starosta Lomecký.

„Velmi mne to potěšilo. Mám z toho radost a velice si toho vážím,“ poznamenal Eben, který opět dokázal, že je i mistr improvizace. Po oficialitách si totiž i zazpíval se svou bývalou profesorkou Annou Huječkovou, která ho přišla podpořit. Hrálo se na piáno, zpívalo a celá slavnostní akce se konala v příjemném stylu.

Peníze se Eben rozhodl dát na dobrou věc a pomoci organizacím či nadacím, které to potřebují. Jednou z organizací, kterým pomůže, bude Středisko sociálních služeb Prahy 1.

Herec žije rokyv pražské Maiselově ulici, v domě, kde bydlel dlouhé roky slavný herec Oldřich Nový. V tomto bytě žil řadu let Ebenův kolega a kamarád Jiří Bartoška, který se letos odstěhoval. Byt pronajímá za zhruba 50 tisíc měsíčně. Eben s manželkou žijí střídavě v Praze a ve svém rodinném domě u Karlových Varů, kde si také Bartoška staví dům.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod