Slováček s Gelemovou utekli před koronavirovým šílenstvím na venkov

 Celebrity 
28. března 2020 08:45 / René Černý
  1
📷
6 fotografií v galerii
Felix Slováček s Lucií Gelemovou v klidu na venkově Archiv L. Gelemové
Skvělý český hudebník Felix Slováček je bohužel už ve věku, který je rizikový pro přenos nákaz a infekcí. Proto jej jeho partnerka výtvarnice Lucie Gelemová už před dvěma týdny sbalila a "unesla" do rodných jižních Čech!

Na chalupě na Třeboňsku, která patří jejím rodičům, je jim spolu dobře. Vaří, smaží, pečou, chodí na procházky a jak se zdá, je jim spolu dobře. A rozhodně neřeší, že je od sebe dělí téměř čtyřicet let věku. 

„Jsem rodačka z Českých Budějovic a Třeboňsko považuji za nejkrásnější kraj na světě. Kraj mého dětství. Rádi zde zůstaneme bydlet, jak to bude situace vyžadovat. Starám se tady o Felixe, ráda mu peču a vymýšlím recepty. Vařím, peru, uklízím, zútulňuji, je to klasika jako v Praze, akorát tady na chalupě si to více užívám,“ svěřila se Lucie Gelemová, která se už těší na blížící se Velikonoce, i když letos budou trochu jiné. 

Sama Lucie funguje jako správná hospodyňka. Vaří, peče, smaží a její Felix ji u toho velmi zdárně sekunduje. Evidentně ho to baví a užívá si chvíle volna, klidu, pohody a čerstvého vzduchu. Společně vyrážejí na zdravotní procházky, tráví čas na zahradě. 

Lucie má také čas na svou profesi výtvarnice. Maluje obrazy, vyrábí velmi hezké suvenýry a jak se zdá, také ji to velmi baví a těší. "My jsme v pohodě a jsme rádi, že tu můžeme být. A jak to vypadá, asi ještě nějaký čas budeme," podotkl Slováček.

Se svou dcerou Aničkou, kterou čeká v dubnu náročná onkologická operace, si denně volá a i se zbytkem rodiny jsou v telefonickém kontaktu. Jižní Čechy se tak na čas staly jejich druhým domovem a evidentně jim nic ke štěstí nechybí. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve