Známý český herec a režisér se zastal Zemana! Všem tím vyrazil dech!

 Celebrity 
11. června 2017 04:51 / René Černý
  3
📷
1 fotografie v galerii
Miloše Zemana se zastal Jan Kačer, který jím byl vyznamenán! Archiv
Český prezident Miloš Zeman, kterého část občanů doslova nesnáší, našel zastání tam, kde by to snad nikdo nečekal! Začal jej omlouvat a zastávat se jej herec a režisér Jan Kačer. Ten, který byl vloni prezidentem oceněn. Pro státní vyznamenání si ale nešel a poslal svou dceru.

Nyní Kačer pro Lidové noviny uvedl, co mu vadí na očerňování a nadávkách směrem k Zemanovi.

„Současného prezidenta jsem vždy sledoval s pobaveným úsměvem. Miloš Zeman je člověk, který si zaslouží obdiv pro svou paměť a smysl pro humor. Občas mu pouze chybí sebekritika,” řekl Jan Kačer

Podle Kačera byl prezident jedním z prvních lidí, kteří uměli popsat stav porevoluční společnosti. „Při slavných debatních večerech v Divadle Na Vinohradech patřil k nejkonkrétnějším a nejbystřejším lidem, kteří tam vystupovali,“ zavzpomínal režisér. 

V současnosti se ale člověk prý nedostane k ničemu, za co by prezidenta mohl obdivovat. Média prý mluví pouze o tom negativním.

Kačer tajé řekl, že Miloš Zeman má i mnoho špatných stránek. „Mě osobně se nelíbí ani styl, jakým se prezident prezentuje, ani tým lidí, který má kolem sebe. Oboje ale lze vysvětlit.

„Jednak se lidé s věkem mění. Zároveň je podle režiséra v určitém věku těžké získávat nové přátele. Já si ale nepamatuju, že by o něm někdo prohlásil slušné slovo. Na kritice k němu mi vadí především, že je sprostá. Jde jenom o posměch k nemocnému člověku. Vadí mi, jak se mladí vyjadřují o starším, nemocném člověku, když sami nevědí, jak mu je,“ podotkl herec a režisér.

K prezidentovi by byl prý shovívavý i v souvislosti s pohřbem kardinála Miloslava Vlka. „Je v pořádku, že na něj prezident nepřišel, i když to mohlo být z osobních důvodů. Sice zastávají veřejné funkce, ale pořád to jsou jenom lidi. Zaplať Pánbůh,“ řekl Kačer.

Režisér se vyjádřil i ke svému státnímu vyznamenání. On sám ocenění získal, na rozdíl od Jiřího Bradyho. Kačer sám si prý vyslechl mnoho kritiky za to, že vyznamenání neodmítl. „Co je to za stát, který vlastního řádně zvoleného prezidenta pokládá za grázla, který není hoden, aby předával vyznamenání?“ podivuje se.

Zemana se Kačer zastal i v souvislosti s “komedií” na Hradě ve chvíli, kdy premiér Sobotka (ne) přišel podat demisi. 

„Na vlastní oči jsem viděl scénu na Hradě, jak na jedné straně stojí prezident s holí a na druhé přichází premiér podat demisi, a on ji potom nepodá. Před mýma očima se odehrál jiný příběh než ten, který proběhl médii. Celou situaci bych označil za známku chaosu a slabosti Bohuslava Sobotky. Ve výsledku tak podle Kačera Sobotka ponížil hlavně sám sebe,” dodal Jan Kačer. 

V závěru režisér dodal, že Miloše Zemana nevolil a pravděpodobně ho nebude volit ani v příští volbě. „Líbí se mi pan Jiří Drahoš. Osobně jsem se s ním několikrát viděl, je to velkolepý pán,“ naznačil své preference režisér a herec Kačer.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve