Tohle je pro Havlovou největší relikvie po jejím muži! Dokonce to měl v době úmrtí!

 Celebrity 
07. ledna 2017 04:51 / Marek Pokorný
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pro Dagmar Havlovou je vínově červená šála největší relikvie po zesnulém manželovi! Profimedia
Dagmar Havlová je velmi upřímná, citlivá a nikdy se nebojí říct, to, co cítí. Podobně, jako kdysi prokázala hrdinství, když při volbě jejího muže za prezidenta zapískala na prsty, v momentě, kdy ho uráželi, teď promluvila o velkém tajemství!

Dagmar Havlová prožila s Václavem Havlem 14 let života. Stála při něm v dobrém i ve zlém a díky ní žil mnoho let navíc. Nejenom, když mu prasklo tlusté střevo, nebo, když mu zjistili rakovinu. To mu byla oporou největší. Ale i v posledních dnech života. 

I když jejich manželství zcela jistě provázely i mráčky, jako v každém vztahu, jeden druhého miloval. Pro bývalou první dámu je největší relikvií krásná, červená šála. Ta patřila jejímu muži a měl ji i 18. prosince, když ráno na chalupě na Hrádečku skonal. 

„Když jsem ho sem přivezla poté, co jsme spolu strávili noc na Hrádečku, tak jsem si ji vzala z jeho krku. Od té doby mám pocit ochrany,“ prozradila TOP Star magazínu paní Dagmar s tím, že šála stále voní parfémem, který mu kupovala.

Tuto šálu měl na krku, když ležel v posteli a blížily se poslední chvíle jeho života a seděly u něj řádové sestry. „Toutéž šálou jsem mu podvazovala na Hrádečku bradu,“ ssvěřila se Havlová. 

Brada se podvazuje zesnulým proto, aby po skonu zůstala ústa zavřená, než tělo ztuhne. Po převozu do Prahy si šálu vzala a má ji dodnes. Nosí ji jako talisman a s ním má pocit ochrany a bezpečí. 

Se smrtí Václava Havla se nesmířila, pouze čas zahojil největší bolest. Ale díky věcem, jako jsou fotky, videa nebo některé drobnosti, které Havel miloval, třeba jako oblíbená šála, má Dagmar pocit, že je stále s ní!

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod