Modeling že je pouze pro mladé? Hranice se posunuly. Tohle jsou modelky 50+ a kdejakou mladou manekýnu by elánem strčily do kapsy!

 Life & Style 
02. června 2014 06:00 / Jitka Jahodová
  0
📷
8 fotografií v galerii
Jste sebevědomá a zralá žena? Pojďte dělat modelku. Foto: Senior Fashion
Modeling je disciplína pro mladé a jak vám táhne na pětadvacet, už abyste si pomalu začala pakovat kufry. Tak tomuhle pravidlu už dávno odzvonilo. Vždyť trendy v oblékání nemusí zajímat pouze dvacítky. Co má dělat zralá žena, která se chce oblékat moderně?

Teď už je to jednoduché. Řešení nabízí projekt Senior Fashion. Díky němu si v centru Černý Most vyzkoušelo dvacet dam na vlastní kůži, co obnáší práce modelky. Nejprve pod taktovkou stylistů a vizážistů prošly proměnou a následně na přehlídkovém mole všem přítomným ukázaly, co v nich je. Těmto ženám se tak splnil sen a zároveň se nejen ony utvrdily v tom, že krása přece kvete v každém věku.

V České republice tvoří senioři 16% populace a odhaduje se, že v roce 2050 u nás bude obyvatel ve věku nad 65 let téměř třetina čili 3 miliony lidí. Průzkum ukázal, že rady a tipy z oblasti módy u nás ženy nad padesát hledají velmi obtížně. Stále zde totiž převládají názory, že ”to” patří primárně mladším generacím. Čeští senioři však chtějí jít s dobou, a to i v módě.

„Senior fashion je výborný nápad, protože nás, které už máme nejaktivnější část života za sebou, dokáže podpořit, dodat nám sebevědomí nebo pomoct se stylem oblékání,” uvedla paní Marie z Ostravy, jedna z modelek 50+. A i když se věk dámy obvykle neprozrazuje, jedna z přítomných na mole práskla, že už jí je osmdesát let!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve