Karel Voříšek tahá z lidí peníze a je v tom fakt dobrej! Stačí mu na to jen pár minut.

 Celebrity 
30. dubna 2014 05:38 / Jitka Jahodová
  0
📷
4 fotografie v galerii
A kolik byste mu dali vy? Foto: Nadace Divoké husy
Karel Voříšek není jen oblíbený moderátor televizních zpráv, ale také populární licitátor na aukcích. „Dostal jsem se k licitování přes UNICEF, už pro ně dělám dražebníka několik let, dělal jsem i aukce pro nadaci Charty 77, takže v tom mám hodně zkušeností a je to pro mě pohled zase z druhé strany. Je to jakoby práce moderátora, ale musíte ještě ty lidi provokovat a snažit se z nich dostat nějaké peníze,” řekl vipstory.cz Karel.

A že mu to jde opravdu dobře! Na poslední aukci Husí kusy, která pořádala již třetí ročník, se mu podařilo vylicitovat 61 200Kč během dvaceti minut. Dražily se předměty, které zhotovily známé osobnosti například litografie Victora Preisse, anděl Simony Stašové, kresba Martina Maxy nebo kouzelná svíčka Terezy Herz Pokorné. Občas na pomoc Voříškovi přispěchala Štěpánka Duchková a ta se nestačila divit, že se prodalo úplně všechno.

Sympatický výtěžek poputuje na konto Nadace Divoké husy, která díky němu podpoří projekty nestátních neziskových organizací, jenž pečují o osoby v sociální a zdravotní nouzi. Způsob podpory je naprosto jedinečný v tom, že Nadace zdvojnásobuje výtěžky benefičních akcí a už rozdělila více než 300 milionů korun.

Doma Karla naopak pobízí jeho sestra. „Janina je o osm let mladší, ale je to střelec a je taková moje věčná ”hecařka”. Střelci jsou nemilosrdní , ale myslí to dobře,” dodal moderátor na závěr.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum