Troška prožívá smutné období! Kvůli milované mamince!

 Celebrity 
26. července 2017 02:20 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Zdeněk Troška s maminkou Růženkou na archivním snímku, když byla ještě v kondici doma! Profimedia/M. Podhora
Režisér Zdeněk Troška je, i když se to možná nezdá, duše citlivá. A vždycky pro něj nejvíc znamenala jeho maminka Růženka. Teď má smutek na srdci. Je už rok a půl v LDN zařízení a domu se už asi nikdy nevrátí!

Loni v únoru byla režisérova maminka těžce dehydrovaná. Do nemocnice se dostala na poslední chvíli. „Přestala pít, aby nemusela často chodit na záchod, jak to někteří staří lidé mají. A to byla chyba. V nemocnici ji dali dohromady a pak šla do LDN zařízení, kde kdysi i sama pracovala ve Volyni. Je to spíš rehabilitační klinika, kde s těmi lidmi pracují. Ale maminka nám přestala chodit," řekl před časem Troška.

Za maminkou jezdí jak jenom může. Když je doma v milovaných Hošticích, je u ní denně. Nebo se střídá s bratrem a jeho rodinou.

„Je to moc smutné, ale maminka musí v LDN už zůstat. Na nohy se nám už nedokáže postavit," svěřil se Aha Troška, který nedávno dotočil pohádku Čertoviny a teď ji stříhá.

„Víte, je to hrozné! Myslí jí to, rukama může dělat všechno, jen ty nohy neposlouchají..." prozradil Troška.

Že by si vzali maminku domů, nepřichází v úvahu. Potřebuje stálou nepřetržitou péči a to momentálně nejde, protože právě volyňské zařízení je na takové lidi zařízené. Kdežto domů by museli pořídit všechno a ještě by tam musela být nepřetržitě pečovatelka.

Proto se režisér snaží alespoň každou volnou chviličku být u své maminky Růženky. A ona je tak ráda, že má jak svého mladšího tak i svého staršího syna kousek od sebe. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?