Šok pro skalní fanoušky. Bono z U2 přiznal, že miluje ABBU a Bee Gees

 Celebrity 
27. března 2023 17:11 / Mirka Malá
  1
📷
1 fotografie v galerii
Jednašedesátiletý Bono přiznal, že měl už od mládí popové idoly Wikimedia Commons / Daniel Hazard
Skalní fanoušky irské skupiny U2 dost možná šokovalo, když se zpěvák Bono a kytarista The Edge přiznali, že milují hudbu popových skupin ABBA a Bee Gees. A navíc pro BBC Piano Room zahráli jeden z velkých hitů ABBY, skladbu SOS.

„Jsme velcí fanoušci této skandinávské kapely a oceňujeme jejich práci,“ řekl The Edge moderátorovi Garymu Daviesovi ještě předtím, než s Bonem skladbu SOS zahráli. „Jsme fanoušky spousty skvělých skladatelů, kteří nemusí být nutně považováni za velmi moderní.“ A Bono se přidal: „Když mi bylo 16 a byl jsem uprostřed punk rocku, neměl jsem odvahu říct, že se mi líbí ABBA. Ale co vám říkám, jsou to prostě skvělé písně. V umění nemůžete být empirický ve všem. Ale někdy jsou prostě písně skvělé.“

Bono také zavzpomínal, jak další hity ABBY Thank You for the Music z roku 1977 byla písnička, kterou ženy často zpívaly před zavíračkou v irských hospodách. A aby toho nebylo málo, později během rozhovoru Bono a The Edge také přiznali, že se jim líbí i Bee Gees. „Dostal jsem se k Bee Gees a byl jsem připraven stát se Massachusetts nebo Tragedy. Tohle jsou prostě bláznivě dobré písně. Ve skvělém rokenrolu je vždy smysl pro popovou píseň. Dokonce i v punku šlo o to, dostat se k refrénu. A Kurt Cobain mluvil o hitu Nirvany Smells Like Seen Spirit jako o popové písni, protože je krásně strukturovaná,“ vysvětlil Bono.

A pak už se Bono a The Edge pustili do živého provedení svojí trochu potemnělé verze hitu SOS od ABBY. 

Nic z toho ale neznamená, že by se snad kapela U2 dala na stará kolena na pop nebo se chystala natočit desku plnou coververzí svých popových idolů. Nová deska bude, nicméně na ní nebudou ani nové písničky. Kapela chystá desku s názvem Songs of Surrender, která obsahuje 40 jejich písní, z nichž mnohé jsou provedeny akusticky a v některých případech mají i nové texty. Na albu tak mimo jiné budou i přepracované verze hitů I Still Haven't Found What I'm Looking For nebo With or Without You.

A budou i koncerty, i když Evropané to budou mít skutečně z ruky. Kapela totiž oznámila svoji koncertní šňůru s názvem U2:UV Achtung Baby Live at the Sphere, což znamená, že od podzimu budou U2 pravidelně vystupovat v Las Vegas, konkrétně v resortu The Venetian. A nebude u toho bubeník Larry Mullen Jr., který se prý připravuje na operaci, po níž ho čeká dlouhá rekonvalescence. První koncerty kapely po čtyřech letech tak budou bez jejího stálého člena, kterého nahradí bubeník Bram van den Berg. Koncertů bude celkem 12 a kapela do Vegas chce za každou cenu, tedy i bez Mullena. Důvod je jediný, a tím jsou peníze. Kapela totiž za každý koncert vyinkasuje minimálně 1 milion dolarů, nejspíš se ale tahle suma bude blížit 1,5 milionu dolarů. A to je víc, než ve Vegas vydělali Adele, Lady Gaga nebo Bruno Mars.

Autorský článek, další zdroj: Youtube, The Sun

Témata: ABBA, Bee Gees, Las Vegas
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?